Otthon

Kiegészítõk

A tavaszi hangulat eléréséhez elengedhetetlen az új dekoráció. Bármit felhasználhatunk dekorációként: a hagyományosak mellett azok a tárgyak is fokozzák az összhatást, amire nem is gondolnánk.

Virágok





A tavaszi dekoráció legfontosabb elemei a virágok, amikre a hosszú tél alatt annyira vártunk. Tegyünk vágott virágot színtelen üvegvázában az asztalra. Szedjünk hozzá sok zöldet. Az apró, élénk virágú primula kis, kedves színfolt, a lila vagy rózsaszín jácint színe is, illata is intenzív, az egész szobát betölti. Nárciszhagymákat szorosan egymás mellé cserépbe ültetve kis bokrot nevelhetünk hamarosan. A hagymás virágokat egy lapos nagy tálba ültetve kis kertet alkothatunk a szoba egyik sarkában. Még alig rügyező aranyeső-ágat is behozhatunk a lakásba, langyos vízben tartva egy hét alatt kivirágzik.






Zöld füvek


Iskolás korában mindenki nevelt babot vagy búzát, ezt az egyszerű technikát a lakás dekorálásához is felhasználhatjuk. Tegyünk egy kerámiatál közepébe egy sárga gyertyát, szórjunk köré búzát a földbe, és egy hét múlva már élvezhetjük a friss fű illatát, zöldjét. Ugyanezt fejes kukoricával is megcsinálhatjuk. Fontos, hogy a föld mindig nedves legyen.

 
Üvegtárgyak





Helyezzünk különböző színű üvegtárgyakat az ablak elé, meglátjuk, hogy a rajtuk átsütő fényben milyen élénken ragyognak. Üvegtárgyainkat magunk is befesthetjük boltban kapható üvegfestékkel. A szecessziós virágminták romantikus hangulatot keltenek, de ha nem érzünk bátorságot virágminták rajzolásához, vonalakkal, indákkal, pöttyökkel is díszíthetjük a vázákat, poharakat. Régi csillárunkat is felújíthatjuk ezzel a módszerrel. Magára az ablaküvegre is festhetünk, hiszen bármikor egy könnyed mozdulattal leszedhetjük őket az ablakról.






Gyümölcsök, zöldségek


Piros, sárga és zöld almát tehetünk hagyományos módon egy tálba, és máris kaptunk egy tavaszi színkompozíciót. Ha ezt unalmasnak vagy a konyhába valónak találjuk, egy széles nyakú színtelen üvegvázába rakjunk kisebb-nagyobb narancsokat, citromokat úgy, hogy kerüljenek egymásra és egymás mellé is. Egy éretlen darabot tegyünk alulra, mert az alsó megnyomódik. Hasonlóan járhatunk el zöldségek esetében. Retekből és snidlingből álló csokor még a nappali fő kiegészítője is lehet.






Szőnyeg

A puha friss fű hatását kelti a zöld szőnyeg. Tegyünk a virágok alá fél méter átmérőjű kerek szőnyegeket – készíthetjük ezeket maradék anyagokból is -, szinte kis kertet teremtünk ezzel a lakásban.






Amire nem is gondolunk


Vidám hatást érhetünk el egy jól megválasztott tolltartó pohárral. Ha színes ceruzákat tárolunk benne, egy szokványos üvegpohár is megfelel, és kis, vidám kiegészítőt alkottunk. Még a polcon lévő piros porszívó vagy az asztalon heverő sárga dosszié is jelentős szerepet játszhat az összhatásban.






Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top