Otthon

A decoupage

Néha a legegyszerûbb megoldásokkal érhetjük el a legnagyobb hatást. Egy szalvétából vagy csomagolópapírból kivágott kedves mintával és persze a decoupage-technika segítségével.






Kattints a képekre a nagyméretű változatokhoz!

A technikát szinte minden felületre használhatjuk: üveg, fa, porcelán, viasz, agyag és textil – egyedivé tehetjük egyszerű dolgainkat, felújíthatjuk régi vagy megkopott tárgyainkat. 


A technika leírása

Kezdjük mindig a díszítendő tárgy felületének kezelésével. Csak ezután jöhet a díszítés. Vágjuk körbe, vagy egyszerűen tépkedjük körbe elnagyolva a kontúrokat a kiválasztott mintát szalvétából, vagy csomagolópapírból.






1.
Kenjük be vékonyan decoupage ragasztóval a felületet.

2. Helyezzük rá a kivágott mintát, és az ecset segítségével simítsuk el belülről kifelé haladva úgy, hogy az ne ráncolódjon.

 3. Várjuk meg, míg a ragasztó megszárad, majd kenjük át még egyszer. A teljes száradási idő 12 óra. Tartósabbá és fényesebbé tehető munkánk, ha átlakkozzuk decoupage-lakkal. Sorozatokat készíthetünk például gyümölcsökből, gyógynövényekből, konyhakerti növényeinkből, dekorálva konyhánk falát. A decoupage-technika alkalmazása előtt a felületet különböző módon kezelhetjük le. Lásd a festékek fejezetünkben, ahol néhány új és már ismert különleges eljárást alkalmaztunk.

Ha több decoupage-t szeretnénk készíteni, nem kell 10 csomag szalvétát




megvásárolnunk. Lehet kapni szalvéta-mixet, melyben 10 különböző, díszítésre kiválóan alkalmas szalvétát találsz, 198 forintért.
A decoupage ragasztó ára 690 Ft.

Kreatív Hobby bolt: 1091 Budapest, Üllői u. 15.
Telefon: 06-1-218-0818, 06-1-455-0888
Csomagküldés: Telefon: 06-1-451-0547, 06-1-451-0550

Ha mélyebbre akarsz merülni a decoupage tengerében, klikkelj a www.decoupage.lap.hu-ra

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top