Otthon

Egy korty az otthonodnak

A vízhez tartozó berendezési tárgyak- a feng shui esetében - nem a csaptelepek és a mosdók. Sokkal inkább a tüllfüggönyök, a kristályvázák és a bárszekrény, teljes tartalmával együtt - úgyhogy mindig legyen egy-két üveg whisky otthon!




A tréfát félretéve: a víz elemhez azok a berendezési tárgyak tartoznak, amik anyagukban, színükben vagy formájukban asszociálnak egy bővízű patakra vagy a hullámzó tengerre. Ezért soroljuk ide a csipkés-habos függönyöket, egy éjkék selyemágyneműt vagy a bárszekrény kristálypoharait.


Szokásos módon elemünkhöz tartoznak formák is: ahogyan a fémhez a hegyes tárgyak, a földhöz a kockák és a szögletek, a fához az ovális és oszlopszerű alakzatok (egyedül a tűznek nincs formája), a vízhez a gömbölyded ívek, a boltozatok, a csipkés



kiszögellések kötődnek. Ha túl szögletes tehát
a tér, feltétlenül szelidítsük meg néhány lágy esésű anyaggal, kerek vázákkal vagy szép metszésű kristálypoharakkal.


A kristály egyébként is nagyon fontos szerepet kap a feng shui “varázslatában”: nagy ereje, hogy összegyűjti és ezerfelé szórja a fényt – és ezzel együtt a pozitív energiákat is. Ezért használják nagy előszerettel a kristálycsengőket a távol-keletiek: elűzi a gonoszt és odacsalogatja a jó szellemeket – próbáld csak ki…! 🙂

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top