Otthon

Díszítés állatmotívumokkal

Könnyedén varázsolhatunk a gyerekszobából imádnivaló helyet, ha állatmotívumokkal vagy a Noé-bárka témával díszítjük. A függöny és az ágytakaró fogja a többi dekoráció alapját képezni.




Az áruházakban találhatunk olyan anyagokat, melyek segítenek az állatos témák megvalósításában. Igyekezzünk legalább két összeillő szövetet találni. Például variálhatunk két anyagot, ha az egyiken csak állatok vannak, a másikon pedig felhők. Ha tudunk varrni, akkor megfelelő méterárut válasszunk, melyekből elkészülhet a függöny és az ágytakaró.






Az ágyneműt is igazíthatjuk a már meglévők mintájához és színéhez. A kiságyat díszítsük valamilyen kedves állatfigurával. A takarón lehetnek felhők vagy bohókás minta. Ha idősebb gyerek szobájáról van szó, a függöny és az ágytakaró legyenek különbözőek, de azért harmonizáljanak. Ha még nem tudunk varrni, a függöny elkészítése igazán jó feladat, hogy gyakoroljunk.






A szoba másik nagy része, ahová egyből ráesik a pillantásunk, a fal. Olyan színt válasszunk, amelyik illik a meglévő anyagokhoz. Egy fiúszobához használhatunk kék árnyalatot. Ha művészi vénánk van, festhetünk felhőket a plafonra, állatokat a falra. Ha viszont kiegészítőket, például képeket rakunk ki, a sima fal tökéletesen megfelel háttérnek.


És most a díszítőelemekről. A szoba ragyogóvá tételének könnyű módja a színes képkeretek alkalmazása. A lágy sárgák, zöldek, vörösek gyönyörűek.





Magunk is elkészíthetjük ezeket a kereteket, ha a régieket, használtakat bevonjuk tapétával vagy csomagolópapírral. Vágjunk ki a keretnél nagyobb méretű papírt. Minden sarkában ejtsünk egy átlós bevágást, hogy a papírt kényelmesen be tudjuk hajtani, borítsuk be, és a hátoldalán rögzítsük ragasztóval. Készíthetünk egy óriás képet, ami Noé bárkáját ábrázolja. Ez a téma egybefogja az egész szobát.





Festhetünk állatfigurákat a szekrényre és a könyvespolcra is. A szekrény minden fiókja különböző állatot ábrázoljon, amint párosával sétálnak. Ha találunk egy magas falámpát, festhetünk egy-egy zsiráfot mindkét oldalára. A lámpaernyőt is díszítsük állatfigurákkal. Végül, a falra határolócsíkot helyezhetünk. Legegyszerűbb esetben ez lehet egy tapétacsík.






Ha ügyesek és vállalkozókedvűek vagyunk, fessünk a falra szegély gyanánt szabad kézzel állatokat. Vásárolhatunk mintákat is, és ezeket másoljuk rá a falra. Bármit is válasszunk, a lényeg, hogy olyan gyönyörű szobát alakítsunk, amit kedvelünk, és ahol gyermekünk remekül érzi magát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top