Otthon

Virágszõnyeg a talajszinten

A kertnek azon a részén, ahol állandó, sötét árnyék takarja a földfelszínt - épület északi oldalán vagy idõs, sûrû lombú fa alatt -, jól alkalmazhatóak az árnyéki gyeppótlók. Még szebben is mutatnak, mintha fûvel vetnénk be ezt a területet, sõt ez utóbbit jóval túl is élik.

Gyeppótlók, talajtakaró évelők

Az említett sötét helyeken az elvetett fűmag biztosan nem fog kikelni, annak ellenére sem, hogy odaadóan öntözzük, és a tápanyag utánpótlással sincs gondunk. Ezek a növények a természetben sűrű erdők gyepszintjét alkotják, ezért hozzá vannak szokva az állandó fényhiányhoz. Alacsony növekedésűek, terjedő tövükkel, vagy legyökeresedő indáikkal gyorsan beborítják a talajfelszínt, ráadásul tavasszal virágdíszükkel is elkápráztatnak.

?>

Napos gyeppótlók

Napos fekvésben is szükség lehet sűrű talajborítást biztosító évelőkre, pl. tetőkerteken, sziklakertekben, lépcsők, burkolatok mellett. Az alábbiakban felsoroltakra szintén jellemző az alacsony termet, illetve az, hogy intenzív szaporodásukkal gyorsan befedik a talajt.

?>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top