Otthon

Fûszernövények – felfüggesztve

A felfügesztett kaspókba nem csak virágot lehet ültetni - a konyha közelébe érdemes különféle fûszernövényeket akasztani, hiszen fõzés közben kapóra jöhetnek. Egy hagyományos fûzfavesszõbõl font kosárba többfajta fûszert is összeültethetünk - ez igazi vidéki hangulatot áraszt.

A kosár készítése:

1. Bélelj ki egy vesszőkosarat fekete műanyaggal – beszerezheted bármely háztartási boltban. Az alját lyuggasd ki, hogy a felesleges víz lefolyhasson majd.

2. Töltsd meg virágfölddel a kosarat, keverj bele lassan lebomló növénytápszert, vízmegkötő kristályokat. Meleg területen vagy időszakban ez igen fontos, mert a kosár körül mozgó levegő hamar kiszárítja a földet

3. Ültesd be a fűszernövényeket oly módon, hogy a magasabbra növőket – citromfű, menta – tedd középre, és a kisebbeket – oregano, kakukkfű – körbe, közel a kosár széléhez, így könnyen tudnak lefelé futni.

Tippek

  • A teleültetett kosár igencsak súlyos, úgyhogy erős láncra vagy kötélre kell függeszteni és meg kell győződni róla, hogy a kampó nem fog kiszakadni a mennyezetből.
  • Mivel gyakran „szüreteljük” a leveleket, érdemes szemmagasságba akasztani a kosarat, így jobban látjuk a növényeket. Naponta locsoljuk őket!

    További ötletek

    – A felfüggeszett kaspó ideális hely lehet évelő növények, páfrányok, pozsgás növények, léggyökeres növények számára.

    – Ha több kaspót egymás közelébe akasztunk, a szebb látvány érdekében különböző magasságba érdemes helyeznünk őket.

    – Színesíti az összhatást, ha kosár helyett régi teáskannát, madárkalitkát, konyhai szűrőt használunk.

  • Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

    Címlap

    top