Orbitális

Fogfehérítési tippek

A fogak idővel óhatatlanul veszítenek fényükből, fehérségükből, ahogy a fog ásványianyag-összetétele változik, de gondos ápolással hosszú ideig megőrizhető szépségük. Fogadd meg a következő listát, és mosolyod sokáig vonzó marad.

Fogfehérítési tippek

 

A fogakat elszínezheti a dohányzás, a vörösbor, a kávé, sőt még a csapvízben található anyagok is. Ezért fontos, hogy minden nap szakítsunk pár percet arra, hogy az épségük mellett a szépségüket is óvjuk. Az alábbi módszerrel sokat tehetünk azért, hogy a fogaink fehérek maradjanak és a fogorvos se találjon kivetnivalót bennük.

1. Fogfehérítő fogkrémek

Ilyen készítményekből ma már több tucat létezik, szinte bárhol – patikában, bevásárlóközpontban, éjjel-nappali üzletben – hozzájuthatunk. Rendszerint nem drágábbak a normál fogkrémeknél és gyakorlatilag valamennyi komolyabb márka kínálatában megtalálhatók. A doboz oldalán általában külön kiemelik, hogy fehérítő (whitening) fogkrémről van szó, ezt a feliratot keresd! Általában optikai fehérítést végeznek azok a fogkrémek, amelyeken ezt a címkét találod: „blue covarine”, de vannak olyanok is, amik kifejezetten hosszú távon hatnak. A legjobb módszer, ha ilyen fogkrémmel naponta legalább háromszor mosol fogat.

2. Fogfehérítő matrica

Ilyen matricát leginkább gyógyszertárban és kozmetikai üzletekben találsz. A legtöbb hidrogén-peroxiddal fehérít, és hatása egy-két hét után jelentkezik. Egyesek szerint az eredmény felér azzal, mintha fogorvosnál fehérítenél, csak sokkal olcsóbb és kényelmesebb az eljárás.

3. Rágógumi

A rágógumi elsősorban a fogak egészségének megőrzésében végez jó munkát. Helyreállítja étkezések utána a száj pH-értékét, így a fogak nincsenek kitéve az ártalmas savaknak, amelyek a fogakon és közöttük maradt ételmaradékok lebontásából származnak. A rágó emellett végez egyfajta mechanikus tisztítást is a fogak felületén, és eltávolítja a nagyobb szennyeződéseket. Különösen akkor praktikus a használata, ha étkezés után nincs lehetőséged fogmosásra.

Fogfehérítési tippek

4. Fogfehérítő toll

Praktikus és elég hatékony kis eszköz, amely szintén a hidrogén-peroxidot vagy karmabid-peroxidot használja fehérítésre. Használata nem túl bonyolult, de némi fürdőszobai magányt igényel: körülbelül 15 percig kell a tollal felvitt anyagot a fogakon hagyni – és eközben szélesen mosolyogni -, majd öblíteni. A toll ára egy jobbfajta fogkrémével van egy szinten.

5. A természetes fogfehérítők

Nagyszülők és jó szándékú barátnők tippjeiből mindenki ismeri a szódabikarbóna jótékony hatását a fogak fehérségére. Valóban látványosan fehérít, de erőteljesen rongálja a fogak felszínét, érdessé teszi, amire később még könnyebben tapad majd szennyeződés. Hasonlóan jól fehérít és eredményesen roncsol az ecet, a narancs- és citromlé és a tengeri só. Használatuk alkalomszerűen lehetséges, de hosszú távon ne kísérletezzünk velük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top