Őrangyal cikkek

Gyógyszertárolási kisokos

A gyógyszereket nem kis feladat biztonságosan, rendszerezve tárolni. Erre gyűjtöttünk most néhány tippet.

Fejfájás és lázcsillapító, izomsérülésre való krém, fásli, csípések enyhítésére szolgáló kence – csak néhány alapkellék mindenki házipatikájából. Az egyes antibiotikumkúrák után megmaradt levelekről már ne is beszéljünk. A gyógyszereket bizony nem lehet egy szekrénybe dobálva tárolni, rendszerezni és folyton leltározni kell őket, és ami lejárt, azt a gyógyszertári gyűjtőkbe eljuttatni. Ha pedig gyerek is van a háznál, arra is ügyelni kell, a gyógyszerekhez ne férhessen hozzá.

Gyógyszertárolási kisokos

A legtöbben külön gyógyszeres szekrényt tartanak fent, ami leggyakrabban a fürdőben vagy a konyhában kap helyet. Hogy átlátható legyen a tárolás, szerezzünk be műanyag dobozokat. A dobozok megválasztásakor vegyük figyelembe a szekrény adottságait. Választhatunk például fiókos fakkokat, vagy egymásra halmozható kisebb, műanyag dobozokat. A fürdőszobapolcok sokszor keskenyek, ebben az esetben legyünk kreatívak, például egy írószeres doboz pont tökéletes lehet ilyen helyekre, a különálló rekeszeknek hála pedig az egyes gyógyszere külön tehetőek.

A fürdőszobai szekrény belső oldalát is kihasználhatjuk, például a képen látható módon. Egy ilyen textilből készült akasztós tárolót kevés kézügyességgel is megvarrhatunk, a kis zsebek pedig biztosan akkorák lesznek, amekkorákra szükségünk van.

A kötszerek, fáslikat, ragtapaszok helyet kaphatnak akár egy textiltárolóban is, de készíthetünk egy külön kosarat a sebek kezeléséhez szükséges cuccokkal, mint ragtapasz, sebfertőtlenítő, gézlap. Így ha megtörtént a baj, nem kell keresgélni, elég azt az egy dobozt kikapni a szekrényből. Hogy még átláthatóbb legyen a tárolás, címkézzük fel a rekeszeket. A fehér műanyag dobozokra akár alkoholos filccel is ráírhatjuk, mit találunk bennük.

Gyógyszertárolási kisokos

1. Osztott tároló fiókba, Ikea 4.490 forint
2. Egymásra tehető doboz, Mamas & Papas 8.990 forint
3. Zárható műanyag doboz, Jysk 1.490 forint
4. Textiltároló, Mamas & Papas 8.900 forint
5. Irattartó fakkokkal, Ikea 2.990 forint
6. Fémdoboz, Butlers 1.900 forint

Ha gyerek van a háznál, akkor még jobban gondoljuk át a gyógyszerek helyét. Nem elegendő egy magasan lévő szekrény, fontos, hogy a veszélyes szerekhez ne férjen hozzá a csemete. Ilyenkor legyen zárható a szekrény vagy maga a doboz, emellett pedig fektessünk hangsúlyt arra, hogy a gyerek megtanulja, nem szabad ezekhez nyúlnia. A gyerekek gyógyszereit tároljuk külön, így átláthatóbb lesz a rendszer, és biztosabban nem keverjük össze a felnőtteknek szánt szerekkel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top