Öltözködjünk

11 trend, amiből már nagyon elegünk van

Akad néhány olyan makacs trend, melyekből bár már egyetlen szezon is sok volt, évek óta nem tűnnek el a divat fősodrából. Besokalltunk.

11 trend, amiből már nagyon elegünk van1. Cicanadrág

 

Nadrágfazonok jöttek és mentek, a magas derekútól kezdve a háremnadrágon és a maszkulin stílusú nadrágokon át az újra és újra, erőtlenül felbukkanó trapézgatyákig, a cicanadrág uralmát azonban egyik sem tudta megtörni. Pedig a szűk nadrág jóval kevesebbeknek áll jól, mint ahányan azt hiszik magukról. Nem beszélve az olyan divatbalesetekről, melyet a skinny nadrág és a leggings összekeverése okoz…

11 trend, amiből már nagyon elegünk van2. Sovány nők vs. “valódi” nők

 

Bár egyre gyakrabban találkozunk olyan kampányokkal, divatanyagokkal, melyek a valószínűtlen testalkattal rendelkező modellek ellenében a valódi nőkre építenek, illetve számos olyan kezdeményezésről hallunk, amikor a csontsovány modelleket száműzik egyes magazinokból, divatbemutatókról, a divat- és a szórakoztatóipar továbbra is azt sugallja, hogy a soványság a sikk. Elég csak Christina Aguilera vagy Lady Gaga példájából kiindulni, mit “kap” az híresség, aki hízni merészel.

11 trend, amiből már nagyon elegünk van3. Vékony télikabátok

 

Minden őszi–téli szezon kezdetén csendesen reménykedünk benne, hogy hátha végre felbukkannak a boltokban a csinos, ugyanakkor meleg, bélelt télikabátok, folyton csalódnunk kell. Továbbra is csak az elegáns, viszont vékony szövetkabátok és a bélelt, de bumfordi pufikabátok közül válogathatunk… 

11 trend, amiből már nagyon elegünk van4. Párducminta

 

Bár a párducmintát kifejezetten nehéz – bizonyos esetekben lehetetlen – ízlésesen viselni, a divatvilág mégsem kegyelmez: nem csupán a tömegmárkák, de a vezető divatházak is állandóan előveszik. Pedig a párducokon kívül igencsak keveseknek áll jól.

11 trend, amiből már nagyon elegünk van5. Műszáj

 

A plasztikai beavatkozásokkal megváltoztatott testrészek olykor igencsak ijesztően tudnak kinézni, ám mind közül a feltöltött ajkak azok, melyek a legtöbb női arcot tették tönkre.

11 trend, amiből már nagyon elegünk van6. Kétszínű hajak

 

Érthetetlenül népszerű az a hajfestési mód, amikor a hajat két kontrasztos színnel festik meg – például a tetejét platinaszőkére, míg az alját feketére –, amitől frizura viselője leginkább úgy néz ki, mintha parókát húzott volna, ami alól kilóg a saját haja, rosszabb esetben pedig mintha egy borz pihenne a fején. Aki nem elégszik meg egyszerre egy hajszínnel, annak ehelyett inkább a színátmenetes hajfestést ajánlanánk.

11 trend, amiből már nagyon elegünk van
7. Brutális műkörmök

 

Tény, hogy a brutális műkörmök nem csupán hogy nem mennek ki a divatból, de egyre csicsásabb formákat öltenek. Ettől azonban még nem szépek és a legkevésbé sem kötelező hordani őket.

11 trend, amiből már nagyon elegünk van8. LV-táskák

 

A drapp-barna Louis Vuitton-mintás táskákkal több gond is van: egyrészt meglehetősen csúnyácskák, másrészt hamisítványt hordani ciki, az eredeti pedig túlságosan sokba kerül ahhoz, hogy a táskahamisítók által lejáratott mintáért fizessünk. Akkor?!

11 trend, amiből már nagyon elegünk van9. Nyitott orrú csizmák

 

Bár a legnevesebb divatházak erőltetik szezonról szezonra a nyitott orrú csizmákat, ettől még ennek a lábbelinek a létezése továbbra sem nyer értelmet, és legfeljebb a kifutón vagy a vörös szőnyegen mutat jól. Ott sem mindig.

11 trend, amiből már nagyon elegünk van10. Koptatott farmer

 

Zavaróan hosszú ideje számít már bravúrnak olyan farmert találni a boltokban, ami nem úgy néz ki, mintha valaki már agyonhordta volna, esetleg egy vérmesebb kutya szájából rángatták volna ki. A gyárilag koptatott, megszaggatott farmerholmiknak is rég a divatvilág levesében lenne már a helye.

11 trend, amiből már nagyon elegünk van11. Mesterséges barnítás

 

Bár a szolárium sűrűn hangoztatott veszélyei miatt egyre kevésbé népszerű, ám esztétikai szempontból a mesterséges barnaság elérésére szolgáló egyéb módszerek, így a fújós barnítás, illetve a barnító krémek sem jelentenek megnyugtató megoldást, lévén, hogy a foltos és/vagy a narancssárga bőrszín sem nevezhető kimondottan vonzónak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top