Öltözködjünk

Kipróbáltuk: ilyen egy átlagos nő teste retusálva és retusálatlanul

A plakátokon rengeteg gyönyörű embert látunk sokszor szinte felismerhetetlenné retusálva, ezért könnyen hihetjük, hogy ez a norma, amihez igazodnunk kell. Kipróbáltuk, hogy néz ki három magyar nő fehérneműben a maga természetes valóságában, és milyen pózolva, digitálisan feljavítva.

Nemrégiben sokan felháborodtak egy fürdőruhás összeállításunk modelljének teste miatt – nem találták elég esztétikusnak. Ezért úgy gondoltuk, megmutatjuk három magyar nő testén, mennyit is számít a pózolás, a retusálás, és hogy milyen az igazság.

36, 38, 40

Három modellünkkel nemcsak vállalkozó kedvük miatt voltunk szerencsések, de azért is, mert korban és méretben is elég különbözőek. Egyikük a húszas, másikuk a harmincas, harmadikuk a negyvenes éveiben jár – az utóbbi kettő már túl van a szülésen. Méret tekintetében a 36-os, 38-as és a 40-es kategóriát képviselték.

Kipróbáltuk: ennyit számít a póz és a retus

Persze a fotózáshoz viselt fehérneműkkel eleve javítottunk a képen, mindegyik a lehető legelőnyösebb oldaláról mutatta amatőr modelljeink testét. Ráadásul nagyon magas sarkú, hétköznapi viseletre szinte alkalmatlan cipőkkel fokoztuk a hatást – alig várták, hogy a fotózás után megszabadulhassanak a kényelmetlen lábbeliktől. A pózokkal is igyekeztünk a rendelkezésre álló keretek között a lányok legjobb oldalát mutatni, bár azért erősen korlátozottak voltak a lehetőségeink, mivel nem profi modellekről volt szó.

Kipróbáltuk: ennyit számít a póz és a retus

Minden nőről készítettünk egy pózolós, magas sarkú cipős képet, majd egy hasonló szögből készült, pózmentes, cipő nélküli fotót is, hogy minél nagyobb legyen a kontraszt. Ezután megkértük fotósunkat, Skoda Mercit, hogy bátran alakítsa a modellek testét, a fényeket, a hátteret, amit csak akar, hogy a valóságnál kedvezőbb képet mutathassunk róluk.

Feltuningolva

A retusált és a natúr képeket összehasonlítva jól látszik, mennyit számítanak mindhármuk esetében a megfelelő pózok, kiegészítők és a digitális utómunka. Persze valójában minden modellünk igen csinos a maga természetes valójában is, de feltuningolva aztán tényleg látványos képek készültek róluk.

Kipróbáltuk: ennyit számít a póz és a retus

Nem állítjuk, hogy minden nőről lehetne ilyen jellegű fotókat csinálni, és azt sem mondjuk, hogy az egyik kép jobb a másiknál. Egyszerűen csak azt szeretnénk láttatni ezzel a fotósorozattal, hogy amit a magazinokban látunk, az legtöbb esetben nem a valóság. És hogy mindenki, de tényleg mindenki, a legkeresettebb fehérneműmodellek testén is lehetnek olyan “hibák”, amelyeket eltitkolnak előlünk. A legfontosabb mondandónk pedig az, hogy sem a saját, sem más átlagember testének megítélésénél ne a magazinok fotóiból induljunk ki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top