Öltözködjünk

8 felejthetetlen, retró, fürdőruhás videoklip

Néhány dal a nyolcvanas-kilencvenes évekből, mely nem csak a fürdőruhás videoklipje miatt kitörölhetetlenül emlékezetes. Ám tény, hogy a fürdőruhák sokat hozzátettek a dologhoz...

 Elton John – I’m Still Standing (1983)

 

Na jó, Elton John dalának a francia Riviérán forgatott videoklipje nemcsak a fürdőruhák miatt égett a retinánkba. Hanem nagyjából az összes öltözék miatt, ami a szereplők testén látható. És a tánc…

Sabrina – Boys Boys Boys (1987)

Sabrina és az ő két számmal kisebb fehér bikinije. Felejthetetlen szintén.

The Beach Boys – Kokomo (1989)

Egy igazi retró klasszikus a Koktél című Tom Cruise-mozi betétdala, a film jeleneteivel.

 Jimi Jamison – I’m Always Here (1993)

Ha retró, fürdőruha és videoklip, akkor nem maradhatott le a listáról a Baywatch főcímzenéje és a hozzá tartozó videoklip, na meg a piros dresszek.

 Mr. President – Coco Jambo (1996)

A kilencvenes évek egyszerűen nem lett volna ugyanaz Mr. President és a Coco Jambo nélkül.

4F Club – Balatoni láz (1996)

“Napfény járja át a szívem újra, csak egy szál bikinit hoztam el az útra.” Mindenkinek megvan.

Tic Tac Toe – Mr. Wichtig (1997)

A német lánycsapat videoklipjében – nyilván a dal témájából adódóan – a csupasz férfitesteken volt a hangsúly. De azért a csajokon sem volt túlságosan sok ruha, biztos ami biztos.

Vengaboys – We Like To Party! (1998)

A Vengaboys – sok más akkori popcsapathoz hasonlóan – nagyon nagy részben arra építette fel a karrierjét, hogy az együttes női tagjai, valamint a videoklipjeik többi női szereplői általában alulöltözve ugrabugráltak a rágógumizenére. A legemlékezetesebb slágerük pedig nyilván ez volt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top