Öltözködjünk

Állatok gyártják a trendi farmert – videó

Munkára fogták a vadállatokat egy japán állatkertben.

A divatosan szakadt farmernadrágok gyakran tényleg úgy néznek ki, mintha egyenesen a kutya szájából rángatták volna ki őket. És most már tényleg van olyan márka, mely ugyan nem konkrétan kutyák, hanem oroszlánok, tigrisek és medvék aktív közreműködésével gyártja a farmereit.

Egy japán farmermárka összefogott ugyanis a Hitachi városában működő Kamine állatkerttel: a farmeranyagot, melyből a termékek  készülnek, a gondozók a vadállatok játékaira, például gumiabroncsokra, labdákra erősítik, majd bedobják azokat a ketrecbe. Miközben az állatok önfeledten játszanak, tudtukon kívül értékes munkát végeznek, hiszen alaposan megszaggatják a farmert. A ruhaanyag ezután a varrodába kerül, ahol nadrágokat varrnak belőle, mégpedig teljesen egyedi darabokat, hiszen nincs két egyforma szakadás.

A limitált szériás kollekciót boltban nem árulják, ehelyett egy internetes árverésen lehet majd megszerezni a különleges modelleket. Az értékesítésből származó bevételeket a Kamine állatkert és a WWF természetvédő szervezet kapja.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top