Öltözködjünk

Modellnek szerződtették a Down-szindrómás lányt

A Down-szindrómás tinédzser a Belfast Fashion Weeken debütált.

Mint egy tündérmese, olyan Kate Grant története. Az Észak-Írországban élő, Down-szindrómás lányról édesanyja posztolt egy fotót nemrég a Facebookon. Az anya posztjában az olvasható, hogy lánya minden vágya, hogy a divatiparban dolgozhasson, ezzel is ellene menve a ma trendinek számító szépségideálnak, illetve rávilágítani a fogyatékkal élőkkel szembeni diszkriminációra.

Forrás: Facebook/Deirdre Grant

„A lányomnak ugyanolyan törekvései vannak, mint sok más lánynak: modellkedni szeretne. Kérem, támogassátok őt. Talán valóra válhat az álma.”

Az anya nagy meglepetésére a fotó napok alatt bejárta az internetet, és 19 000-en osztották meg üzenetét a Facebookon.

A 19 éves Kate addig zárt ajtókkal találta szemben magát állapota miatt. 

„Mindenhol ott akarok lenni, a világ minden pontján, mert csodálatos vagyok. Szeretném, ha mindenki meglátna, én pedig magasra fogom emelni a fejem” – nyilatkozta a lány a BBC-nek.

Most végre úgy tűnik, Kate álma tényleg valóra válik, ugyanis egy modellügynökség felajánlotta a lánynak, hogy vonuljon végig ő is a kifutón a Belfast Fashion Week eseményen, miután hozzájuk is elért Kate anyjának érzelmes posztja. Reméljük, a lányt hangos ovációval fogadják a kifutón október 27-én!

Independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top