Öltözködjünk

A leghordhatóbb kollekció nyerte a Gombold újra! pályázatot

Idén is a Gombold újra! döntője zárta Közép-Európa legnagyobb divateseményét, a Mercedes-Benz Fashion Week Central Europe-ot.

A nemzetközi zsűri a közel száz pályázat beérkezése után több körben választotta ki azt a tizenöt döntőst, akik a Mercedes-Benz Fashion Week Central Europe-on mutathatták be a smart fashion tematikájú kollekcióikat.

Az idei Gombold újra! legjobb tervezőnek járó Design Visegrad! Díjat Piotr Popiolek vehette át, aki a Visegrad Group jóvoltából egy 10 000 eurós vállalkozásfejlesztő csomagot kap, valamint részt vehet egy általa kiválasztott külföldi szakmai vásáron. Lévai Zsófia, a Design Terminál díjazottja a Nemzeti Kereskedőház jóvoltából egy nemzetközi szakvásáron mutatkozhat be, valamint szakmai konzultáción is részt vehet, hogy elindulhasson a nemzetközi piacra lépés útján.

Lévai Zsófia és a győztes kollekció

Lévai Zsófia a MOME divat- és textiltervezés szakán szerzett diplomát. Az Interknitting experimentális öltözékkollekciót egyetemi mestermunkaként készítette.

„Mestermunkám az emberi érintkezést alapul véve mutatja be, hogyan tud az öltözék filterként viselkedni ember és külvilág, ember és technológia, ember és ember közötti interakciókban. A legújabb technológiai innovációkat – smart tech, e-textil, szenzorok – felhasználva a matéria szerves részévé teszi, különböző kötött struktúrákba integrálva. Így az öltözék az emberi testet adaptívan körülvevő interfésszé válik, megteremtve a lehetőségét a különböző érzékszerveink aktivizálására, ami a multimodális érzékelés mélyebb megértése felé vezet” – mutatta be kollekcióját a fiatal tervező.

Az eseményen az NLCafé is részt vett, és a látottak alapján elmondhatjuk: a döntő összes résztvevője szebbnél szebb és főképp művészibbnél művészibb kollekciókkal mutatkozott be, ugyanakkor mind közül Lévai Zsófia kollekciója tűnt a leginkább hordhatónak is, így szerintünk teljesen megérdemelten nyerte el a Design Terminál díját..

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top