Öltözködjünk

A fél internet azon vitatkozik, milyen színű ez a cipő

Két évvel ezelőtt egy arany-fehér vagy épp fekete-kék ruha fotója tartotta lázban az internetezőket, most itt az új vitatéma, amelyet egy furcsa színű cipő váltott ki.

Tegnap délután jelent meg az alábbi fotó egy Julia néven twitterező felhasználó oldalán. A képen egy első ránézésre szürke-világoszöld sportcipő látható. Azonban, ha picit szétnézünk a reakciók és a kommentek között, látni fogjuk, hogy korántsem annyira egyértelmű a dolog.

Van, aki szerint a cipő rózsaszín és fehér színekben pompázik, míg mások körömszakadtáig ragaszkodnak hozzá, hogy az márpedig szürke és zöld. Volt olyan is, aki először kéknek és szürkének látta a lábbelit, de ahogy újra ránézett a képre, már a rózsaszín-fehér változat jelent meg a szeme előtt.

A Mashable egyik újságírója hívta fel rá a figyelmet, hogy ha megnézzük a kép bal alsó sarkában látható kezet, látni fogjuk, hogy a bőrnek sem természetes a színe. Aki szokott fotózni, annak elsőre is egyértelmű, hogy a kép vakuval készült, az ilyen fotókon pedig rendszerint eltolódik a színek egyensúlya. A már említett ruhával is hasonló volt a helyzet, azzal a különbséggel, hogy az a téma annyira felpörgött, hogy még a magazinműsorok is azt kérdezgették a hírességektől, hogy szerintük milyen színű. 

A vitát végül az alábbi felhasználó zárta rövidre, aki egy képszerkesztő program segítségével helyreállította a kép természetes színvilágát. Így már egyértelmű, hogy a cipő valójában tényleg rózsaszín és fehér.

Te milyennek látod az eredeti képen?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top