Öltözködjünk

Kitálalt a Vogue kirúgott szerkesztője

Lehet, hogy az Ördög Pradát viselben több a valóság, mint a fikció?

 A Vogue szerkesztőségéről sok pletyka kering – főleg az Ördög Pradát visel című film óta. A mozit (és az azt megelőző könyvet) állítólag a rettegett főszerkesztő, Anna Wintour inspirálta, ám úgy tűnik, nem csak az amerikai Vogue-nál idegtépő a munka.

 Lucinda Chambers, akárcsak a magazin, igazi legenda: a hölgy 36 éve oszlopos tagja a brit Vogue csapatának, 25 éve pedig ő a magazin vezető divatszerkesztője. Májusban azonban hirtelen távozott a Vogue-tól – most pedig azt is elárulta, hogy miért. 

Kitálalt a Vogue kirúgott szerkesztője

 Chambers szerint, pillanatok alatt történt a dolog: ahogy mondta, “3 perc alatt” döntött az új vezetőség az elbocsátásáról. De a szerkesztő nem állt meg ennyinél, őszintén kitálalt, mit gondol a magazinról: bevallotta, hogy évek óta nem olvassa az újságot, ami szerinte elveszítette egykori tekintélyét, és semmi hasznát nem látja már. 

 Az egykori szerkesztő azt is hozzátette, hogy az emberek nagy többségének a Vogue irreleváns, és a benne szereplő cuccok “nevetségesen drágák”. Szóba került a divatipar mentális egészségre gyakorolt káros hatása is, amit Lucinda sem cáfolt meg: “a divatban nem lehet hibázni. Főleg a social media korában, amikor mindenki varázslatos, sikeres életet él. Senki nem engedheti meg magának, hogy hibázzon, ez pedig szorongást és terrort szül”.

Mashable

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top