Öltözködjünk

Nem engedték sortban dolgozni, másnap szoknyát vett fel a férfi

Zseniálisan vágott vissza a fiatal férfi, akit hazaküldtek a munkahelyéről, mert a kánikulában rövidnadrágot viselt.

Ha beüt a hőség, nem könnyű az irodai dress code szerint öltözni. Az angliai Buckinghamshire-ben élő, egy call centerben dolgozó Joey Barge is a kánikula miatt cserélte a hosszú nadrágját térd fölé érő sortra, a felettesei azonban nem nézték jó szemmel a dolgot.

A 20 éves férfi maga is bizonytalan volt a szettjében, ezért munkába menet a twitterezőkhöz fordult: ha a nők viselhetnek miniszoknyát a munkahelyen, akkor ugye az ő rövidnadrágja is rendben van? Hát nem volt: alig pár perccel a poszt után Joey-t hazaküldték az irodából.

De ő nem hagyta annyiban: másnap egy női miniruhában ment be dolgozni, hogy így protestáljon a szigorú, diszkriminatív dress code ellen. Azon már meg sem lepődött, hogy ismét hazaküldték átöltözni, azon viszont igen, hogy erőfeszítései célt értek: a felettesek miatta döntöttek úgy, hogy ezentúl a dolgozóik számára megengedett viselet a sort – igaz, csak fekete, sötétkék és bézs színben.

mashable

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top