Öltözködjünk

Lemaradt egy ruhadarab Melania Trumpról, Ivankáról szintén

Donald Trump két évvel ezelőtt ugyanennek a holminak a hiányáért bírálta Michelle Obamát.

Első külföldi körútján Szaúd-Arábiába látogatott Donald Trump, a felesége Melania és a lánya Ivanka társaságában. A hírügynökségi jelentések kiemelik, hogy a first lady és az elnök lánya a látogatás alatt nem viselt fejkendőt, noha két évvel ezelőtt a narancssárga ember élesen bírálta ugyanezért az akkori first ladyt, Michelle Obamát.

Melania Trump megjelenése egyébként a fejkendő hiányának dacára is többnyire pozitív kritikákat kapott: klasszikusnak és kellőképpen konzervatívnak találták.

“Amikor láttam az érkezésükkor készült képeket, melyeken a kultúránkat tiszteletben tartó, visszafogott öltözéket visel, arra gondoltam: ez nagyon hasonlít abajámra” – nyilatkozta egy arab lapnak egy helyi butiktulajdonos, Nahed Andijani.

A sivatagi királyság szigorú muzulmán öltözködési előírásai szerint a szaúdi nőktől és a látogatók többségétől megkívánják a fejkendő viselését, de ez a külföldiekre nem kötelező, és a legtöbb nyugati látogató nem is tartja be. Theresa May brit kormányfő és Angela Merkel sem viselt fejkendőt szaúdi látogatásán. Az egyik szaúdi tévé éppen ezért ki is kockázta a német kancellár haját a látogatásáról szóló riportjában.

Laura Bush, George W. Bush korábbi elnök felesége rövid időre felvett egy ajándékba kapott kendőt. Hillary Clinton volt amerikai külügyminiszter és elnökjelölt sem fedte el fejét szaúdi látogatásain.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top