Öltözködjünk

Ezeknek a cégeknek a ruháit érdemes megvenni

A 100 legnagyobb divatcéget rangsoroló listán igencsak előkelő helyen végzett a H&M. Sikerük igazolja, nemcsak a méregdrága luxusmárkáktól várható a minőség, a megbízhatóság és az átláthatóság.

A Fashion Revolution és az Ethical Consumer nevű non-profit szervezet közzétette a 2017-es Fashion Transparency Index (Divat Átláthatósági Index) elnevezésű felmérését, amely a divatipar legnagyobb résztvevőit vizsgálja és értékeli az ellátási lánc átláthatósága és a textilgyárak munkakörülményeinek figyelembe vételével.

A H&M idén a rangos harmadik helyen végzett a 100 legnagyobb divatcéget rangsoroló listán, csupán az első helyen végzett Adidas és Reebok, illetve a második Marks & Spencer előzte meg.

A H&M elkötelezett a divatipar teljes átláthatósága iránt. Célja, hogy olyan címkézési rendszert alakítsanak ki, amely lehetőséget nyújt a vásárlóknak, hogy össze tudják hasonlítani a különböző divatmárkákat a termék fenntarthatósági teljesítményét figyelembe véve is. A vásárlók minél több információval rendelkeznek, annál inkább befolyásolni képesek a divatcégeket a minőségre és fenntarthatóságra törekvésükben.

A 100 legnagyobb divatcég listáját állították össze
A 100 legnagyobb divatcég listáját állították össze

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top