Öltözködjünk

6 dolog, amitől sokkal drágábbnak látszik a táskád

Míg cipőből érdemes az anyagi lehetőségeinkhez mérten a legjobb minőséget megvenni, addig a táskán simán spórolhatunk, ugyanis akár tízezer forint alatti árkategóriában is találhatunk mutatós és dizájnos darabokat, melyek sokkal drágábbnak tűnnek a valódi áruknál. Elmondjuk, mire figyelj, ha te is ilyet szeretnél.

Tény, hogy a neves divatházak hatszámjegyű összegekért vesztegetett dizájnertáskáit sokkal kevesebben engedhetik meg maguknak, mint akik nem. Ha te is ez utóbbiak közé tartozol, mégis szeretnél olyan táskát, ami dizájnerdarabnak tűnik, semmiképp se hamisítványban gondolkodj! Inkább vegyél egy fast fashion darabot, ami megfelel azoknak a kritériumoknak, amikről ebben a cikkben – pozitív példákkal illusztrálva – szó lesz.

Forma

6 dolog, amitől sokkal drágábbnak látszik a táskád
Fekete shopper: Mango, 8995 forint, ezüst hátizsák: Mango, 8995 forint, rózsaszín kistáska: Mango, 9995 forint, világosbarna hátizsák: Zara, 7995 forint, fehér vödörtáska: Zara, 9995 forint

Ha egy táskának határozott, letisztult formája van, nem “löttyedt”, akkor máris értékesebbnek tűnik. Figyelj oda arra is, hogy ne pakold túlságosan tele, ne deformálódjon a túl sok vagy túl nehéz cucctól, amit belegyömöszölsz! Ha több holmit kell magaddal vinned, egyszerűen viselj nagyobb méretű táskát!

Anyag

6 dolog, amitől sokkal drágábbnak látszik a táskád
Doboztáska: Reserved, 6990 forint, mustárszínű clutch: Mango, 6990 forint, fa kézitáska: Zara, 9995 forint, hátizsák:  Zara, 9995 forint, fehér válltáska: Zara, 9995 forint

Még ha műbőr is a táskád, ügyelj arra, hogy látványra lehetőleg ne legyen műanyagszerű, de megoldás az is, ha például szövetből vagy a táskák esetében különlegesebbnek számító anyagból – akár fából – készült modellt választasz. A mattabb, illetve a nehezebb tónusú anyagok általában elegánsabbak, mint a fényesek.

Szín

6 dolog, amitől sokkal drágábbnak látszik a táskád
Piros kistáska: Zara, 4995 forint, világosbarna válltáska: Reserved 9995 forint, sárga válltáska: Mango, 9995 forint, rózsaszín válltáska: H&M, 4995 forint, kék shopper: Zara, 7995 forint

A valószínűtlen vagy túlzottan élénk árnylatú táskák nagyobb eséllyel tűnnek gagyinak, mint a finom, föld- vagy pasztellszínű, illetve a szürke vagy fekete darabok. Ha mégis élénk színű táskát szeretnél, azon belül a mélyebb, érettebb árnyalatokban gondolkozz!

Fémrészek

6 dolog, amitől sokkal drágábbnak látszik a táskád
Fehér válltáska: Zara, 6995 forint, világoskék kistáska: Zara, 4995 forint, kobaltkék kézitáska: Mango, 9995 forint, rózsaszín válltáska: Zara, 9995 forint

Nagyon figyelj a fémrészekre! A túl fényes felületű, műarany vagy túl világos ezüstös fémrészek akár még egy szép formájú és színű táska küllemét is olcsósítják. A fémrészek inkább legyenek visszafogottabbak, mattabbak, sötétebb ezüst vagy rezes színűek. A méretük sem mindegy: a vékonyabb, kisebb fémrészek sikkesebbek. Ha pedig mégis hangsúlyosabb, méretesebb fém van a táskán, az legyen aprólékosan kidolgozott vagy határozott, minimalista darab. 

Díszítések, minták

6 dolog, amitől sokkal drágábbnak látszik a táskád
Barna vödörtáska: Zara, 9995 forint, hímzett clutch: Mango, 3595 forint, pálmaleveles kézitáska: Mango, 9995 forint, virágos kistáska: Zara, 7995 forint

A díszített és mintás táskákkal lehet a legeslegjobban mellényúlni. A strasszokkal és egyéb túl csillivilli elemekkel, bumfordi, gagyi fémrészekkel (lásd előző bekezdés), illetve harsány mintákkal díszített táskák kapásból felejtősek. A szegecsek és a gyöngyök viszont beleférnek, amennyiben filigrán, formás, esztétikus árnyalatú darabok és nincsenek bántóan sokan a táskán. Szintén mutatós lehet egy formás, ízléses, rávarrt díszítés, például a szezon nagy kedvence a pálmalevél. Népszerűek a lógatható táskadíszek is, különösképp a szőrös pomponok, ezeket azonban nem javasoljuk, már csak azért sem, mert unalmasak. Sokkal csinosabbak a táskával megegyező anyagból készült fityegők, például rojtok vagy egy fodros labdácska. Idén nagyon mennek a hímzett táskák is, de ezekkel csak óvatosan, a giccset kerülve! Nagyon lényeges, hogy ne legyen a táskán ordító, öles betűkkel írt márkajelzés vagy logó, sem fém, sem pedig minta formájában, az ugyanis még a valódi luxustáskáknak sem áll mindig jól.

Divatfaktor

6 dolog, amitől sokkal drágábbnak látszik a táskád
Fekete vödörtáska: Zara, 9995 forint, púderrózsaszín vödörtáska: Mango, 9995 forint, ananász formájú kistáska: Zara, 9995 forint, fodros vödörtáska: Zara, 9995 forint

Minden szezonban vannak olyan szokatlanabb kinézetű és aktuálisan szupertrendi táskák, melyeknek a viseléséhez némi bevállalósság szükségeltetik. Ilyenek a figurális vagy épp a különleges vonalú vagy díszítésű darabok. Ha ilyen modellt viselsz, akár egy fast fashion márkától, azzal még a legegyszerűbb szettedet is nagyságrendekkel dizájnosabbá teheted.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top