Öltözködjünk

Nem szállhattak fel a repülőre, mert leggingst viseltek

Te utaztál már repülőn leggingsben? Ezeknek a lányoknak nem engedték.

Nem engedtek felszállni két tizenéves lányt  a denveri reptéren az United Airlines légitársaság egyik járatára, csupán azért, mert leggingst viseltek. Egy másik lányt, aki szintén leggingsben volt, arra kényszerítettek, hogy öltözzön át, ha fel akar szállni a gépre.

A történteknek szemtanúja volt Shannon Watts, a biztonságos fegyvertartásért küldő Moms Demand Action alapítója, ő számolt be erről a Twitteren. Ezt követően komoly felzúdulás tört ki a közösségi oldalon.

A légitársaság azzal védekezett, hogy a szabályzatuk szerint jogukban áll megtiltani a beszállást azoknak az utasoknak, akik mezítláb vannak vagy nincsenek rendesen felöltözve.

Később a légitársaság szóvivője hozzátette, hogy a lányok United dolgozói jeggyel akartak utazni – vagyis minden bizonnyal a légitársaság egy dolgozójának családtagjai –, és emiatt nem szállhattak fel a gépre legginsben, mivel rájuk szigorúbb öltözködési szabályok vonatkoznak. A normál jeggyel utazó, fizető utasokat továbbra is felengedik leggingsben a járataikra.

Washington Post

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top