Öltözködjünk

Felháborítana, ha a lányomat e miatt a ruhadarab miatt nem engednék fel a repülőre

Három tizenéves lányt nem engedtek felszállni a denveri reptéren az United Airlines egyik járatára, mert leggings volt rajtuk. A légitársaság azzal védekezik, hogy a lányok United dolgozói jeggyel akartak utazni, és így rájuk szigorúbb öltözködési szabályok vonatkoznak.

Szigorúbb szabályok egyes utasoknál

Tulajdonképpen mi baj van a cicanacival? Semmivel sem kihívóbb, mint mondjuk egy miniszoknya vagy egy rövidnadrág. A dekoltált és vagy átlátszó felsőkről nem is beszélve. Sőt, nem is kihívó, főleg nem egy hosszú felsővel, márpedig mostanság ilyenekkel veszik fel leginkább a leggingst. Engem nagyon felháborítana, ha a lányomat ezzel az indokkal nem engednék fel egy repülőgépre. Vagy engem. Arról nem is beszélve, hogy volt egy hosszabb korszakunk, amikor a fent említett gyerekem csak és kizárólag cicanaciban volt hajlandó járni, vagyis nem is tudtam volna lecserélni mire az öltözékét, ha erre kérnek, mivel nem volt más. Ráadásul az említett ruhadarab pont nagyon kényelmes és praktikus utazáshoz, ugyanis nem nyom, remekül lehet benne hosszú órákig is ülni. Mennyivel lett volna praktikusabb egy sztreccsfarmer? Na, az pont ugyanolyan, mint a leggings.

A leggings pedig nem tévesztendő össze egy harisnyanadrággal, mert nem átlátszó, és ez fontos szempont. Egyébként pedig miért kell előírni azt egyetlen utasnak is, hogy mit viseljen? Mindenkinek szíve-joga azt felvenni, ami neki tetszik, és kényelmesnek találja. És azt elmondani sem tudom, hogy mekkora szívás szoknyában utazni egy repülőn. Na, annál kényelmetlenebbet elképzelni sem tudok!

Egyébként már mástól is hallottam ilyet, azt is pont ilyen hülyeségnek gondoltam: szintén a légitársaság alkalmazottainak járó kedvezményes jeggyel utazó ismerősről van szó, akinek akkor az volt az előírás, hogy ne farmert viseljen, ha pedig szoknyában szándékszik utazni, akkor legalább térd alá érjen a szoknyája. Szóval nem kérdés, hogy van ilyen. Az érv: ilyenkor is a légitársaságot képviseli a kedvezményes jeggyel utazó. Pedig az utasok között senki sem tudja, hogy ki kit képvisel, szerintem a gépen – az ott szolgálatban lévőkön kívül – mindenki szimplán utas. Ülnek a baromi szűk és kényelmetlen ülésekben, és utaznak. Sokszor 10-20 órát is. Hát, ember legyen a talpán az, aki azt kibírja. Nem vagyok egyébként cicanacifun, sőt gyakran elgondolkozom azon, hogy néhányan miért húznak ilyen ruhadarabot, ha nem is áll nekik jól, de arra sosem vetemednék, hogy szóljak érte, mert hiszem, hogy mindenkinek joga van úgy öltözködni, ahogyan neki tetszik. Baromi szar lenne, ha mindenki egyenruhában rohangászna, vagy mindenki ugyanazt viselné – akár a repülőn is. Viszont ha nem játszik a farmer, és gáz a cicanaci is, akkor azért komolyabb gondolkodást kíván, hogy mit vegyenek fel az utasok…

Szerinted gáz cicanaciban repülni?

Az amerikai sztorinak egyébként az lett a vége, hogy a három lány közül egy átöltözött és felszállt, a másik kettő viszont nem utazott el a géppel. A légitársaság azt mondta, hogy a szabályzatuk szerint jogukban áll megtiltani a beszállást azoknak az utasoknak, akik mezítláb vannak, vagy nincsenek rendesen felöltözve. A normál jeggyel utazó, fizető utasokat továbbra is felengedik leggingsben a járataikra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top