Öltözködjünk

65 év után végre nő vezeti a Givenchy divatházat

65 év után először ülhet a Givenchy divatház vezetői székébe nő. A kreatív igazgatói posztot májustól a gyönyörű Clare Waight Keller tölti be.

Clare Waight Keller májusban veszi át Riccardo Tisci helyét a divatháznál. A brit származású hölgy számos honfitársát, köztük John Gallianót, Alexander McQueent és Julien Macdonaldet követve érkezik a Hubert de Givenchy alapította divatházhoz.

Májustól tehát Clare Waight Keller ülhet a Givenchy divatház kreatív igazgatói székébe, ő dönthet a hétköznapi divatot képviselő női és férfi kollekciókról, kiegészítőkről, de még a haute couture-kreációkat érintő kérdésekben is. Így 65 év után először vezetheti nő az 1952-ben alapított, nagy múltú divatházat.

A 46 éves Clare Waight Keller hat évig a Chloé divatház kreatív vezetőjeként dolgozott, miután 2011-ben távozott a Pringle of Scotland éléről. A kötött anyagok specialistájának számító Waight Keller az 1970-es éveket idéző nőies, bohém stílussal fűszerezte a Chloé ruhadarabjait. A tervező a márciusi párizsi divathéten mutatta be a Chloéval közös utolsó kollekcióját.

Az olasz származású Riccardo Tisci sötét, gótikus kreációival újjáélesztette a francia divatházat, februárban jelentette be, 12 év után távozik a Givenchytól. Sokan máris úgy vélik, a tervező Versace élén folytatja karrierjét.

Címlap: Givenchy

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top