Öltözködjünk

Sporthidzsábot tervezett a Nike a muszlim nőknek

Nagyon belehúzott a Nike a társadalmi tudatosságba: a sportmárka nem rég dobta piacra plus size kollekcióját, most pedig sportoláshoz tervezett hidzsábokkal állt elő!

2018 tavaszára érkezhet meg a Nike Pro Hijab, azaz a kimondottan muszlim nők számára, sportoláshoz tervezett speciális hidzsáb. A márka szóvívője azt mondta, már egy éve fejlesztik a terméket, de az ötlet még régebbre nyúlik vissza: egészen a 2012-es londoni olimpiáig, ahol több muszlim sportolónő is hidzsábban futott.

Sporthidzsábot tervezett a Nike a muszlim nőknek

A sportoláshoz fejlesztett hidzsábot állítólag a muszlim sportolók kimondottan kérték is a márkától, a Nike pedig hisz benne, hogy egy ilyen kényelmes, sportoláshoz kialakított darab segíthet javítani a sportolók teljesítményét.

A muszlim sportolók máris nagyon izgatottak a hír hallatán – a közösségi médiát elárasztották a lelkes kommentelők, akik már alig várják, hogy kipróbálhassák a sporthidzsábot.

Mashable

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top