Öltözködjünk

120 ezerért árulják a véres farmert – és van rá vevő

Minden egyes darab teljesen egyedi. Ettől azonban nem biztos, hogy szívesen felvennénk...

Japánban, Onimichi városában működik egy bolt, ahol olyan farmernadrágokat árulnak, melyeket legalább egy éven keresztül már valaki más hordott. Önmagában ebben nem lenne semmi újdonság, hiszen használt farmert bármelyik turkálóban lehet kapni. Ezeket a nadrágokat az teszi különlegessé, hogy a használóikat a helyi közösségből, a legkülönfélébb munkákat végző emberek közül választják ki. A nadrágok így az ő munkájuknak, illetve életmódjuknak megfelelő módon kopnak.

Odavannak a divatimádók a véres farmerért

 

Egy halász által hordott farmeren például ott marad a térdig érő gumicsizma nyoma, egy gyári munkáséba beveszi magát a vaspor, míg egy vaddisznóvadászé vérfoltos lesz. Minden egyes nadrág teljesen egyedi és már nem csupán egy ruhadarab, hanem egyfajta kulturális lelet is.

Az egyéves előhordás után a farmernadrágokat kitisztítják, persze csak annyira, hogy jellegzetességeiket ne veszítsék el. Ezután meglehetősen húzós árakon, átszámítva 60-120 ezer forintnak megfelelő összegért értékesítik őket.

odditycentral

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top