Öltözködjünk

Sportos testalkatú vagy? – Ezeket a ruhákat hordd!

Vajon milyen lenne a világ, ha minden nő nagyon hasonló lenne? Biztosan színtelen és unalmas. Még szerencse, hogy az ég számtalan különböző alakkal áldotta meg az embereket.

A legjobb abban, hogy annyiféle csodás alak létezik, az az, hogy az alkatok közül egyik sem szebb vagy jobb a másiknál, hanem mindnek megvan a jó és a kevésbé jó oldala. Azok a lányok például, akiknek viszonylag kicsi a mellük, és a csípőjük sem széles, sportos, vagy más néven oszlop alkatúak. Ahogyan minden testalkatnak, ennek is megvannak az előnyei és a hátrányai.

Lágy darabokkal

Az oszlop alkatú nőkre jellemző, hogy szabályosak, vékonyak, nagyon kevés rajtuk a testzsír, végtagjaik hosszúak. Így a legfontosabb feladatuk az, hogy úgy öltözködjenek, hogy kiemeljék a csípőjüket. A derekuk hangsúlyozása is elengedhetetlen. A lágy, nőies darabok például lágyítják a fiús vonásokat. A felsők közül azokat érdemes választaniuk, amelyek a mellet hangsúlyozzák: mondjuk egy finom, ízléses fodorral gömbölydedebbé varázsolják azt.

Sportos testalkatú vagy? – ezeket a ruhákat hordd!

A bő, tunikaszerű felsőket viszont érdemes kerülniük, hiszen a derékrész így nem kap figyelmet. Ha olyan blúzt viselnek a sportos nők, amelyik a deréknál véget ér, azzal a csípőjüket emelik ki. Nekik az is fontos, hogy ne legyen túl rövid egy felső. Az egyenes szabású zakók, blézerek sem feltétlenül állnak jól az oszlop alkatúaknak.

Ha szoknyát választanak a sportosak, a lágy, finoman eső anyagot keressék. Azok ugyanis jobban állnak nekik, mint egy-egy nagyon rövid, “kocka” mini. Előbbiek ugyanis a szélesebb csípő látszatát keltik. A megfelelő felsővel megválasztott ceruzaszoknyák és a tulipánfazonúak is jó választások lehetnek, akárcsak az A vonalú darabok. A nadrágok közül a farmerek a legelőnyösebbek a sportos nőknek, azok szinte mindegyikükön jól állnak. Közülük a bátrabbak a répa fazonúakat is kipróbálhatják. A keskeny csípő miatt szinte bármilyen farmert viselhetnek. De nem kell megállniuk a farmereknél, ugyanis a vékony, hosszú lábakon minden nadrágtípus jól mutat.

Amit hangsúlyozz

A fiúsabb alakúak legjobb barátai a kiegészítők. Ugyanis ahogyan egy lágy fodor a blúzon, úgy egy izgalmas nyaklánc vagy egy vagány öv is a lágy, nőies formákat domborítják ki. Ha fürdőruhát választanak, olyat keressenek, ami a mellre és a csípőre teszi a hangsúlyt. Egy jó bikini például igazán előnyös lehet. A fehérneműk vásárlásakor is érdemes olyat a kosárba tenni, amelyik ezt a két testrészt hangsúlyozza.

A sportos alkatú hírességek tökéletesen alkalmazzák az öltözködési technikákat. Olyan csinos, nőies, karcsú sztárok tartoznak az oszlop alkatúak közé, mint Cameron Diaz, Reese Witherspoon, Keira Knightley vagy Trinny Woodall.

Olvass még az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top