Öltözködjünk

Melania Trump – kifutóról a Fehér Házba

Melania Trump személyében újra divatikon First Ladyje lesz az Egyesült Államoknak, aki saját bevallása szerint Betty Ford és Jackie Kennedy nyomdokaiba szeretne lépni. De vajon mennyire igaz rá az, hogy ne ítélj meg egy könyvet a borítója alapján?

Melania Trump 1970-ben született az egykori Jugoszláviában, Melanija Knavs néven. Édesapja, Viktor autókereskedő, míg édesanyja, Amalija egy gyerekruhagyárban dolgozott tervezőként. Melania 5 évesen lépett először kifutóra, 16 évesen pedig komolyan belevágott a modellkedésbe. Két évvel később egy milánói modellügynökség szerződtette, 1992-ben pedig dobogós lett a szlovén Jana magazin Év Arca versenyén.

Felvették ugyan a Ljubljanai Egyetemre, ám a tanulmányaival egy év után felhagyott, és inkább a modellkarrierjét építette. Milánóban és Párizsban modellkedett, majd 1996-ban áttette a székhelyét New Yorkba. Foglalkoztatott kifutói modell lett, mindemellett pedig magazinokban tűnt fel, mint a Harper’s Bazaar, a New York Magazine, az Allure, a Vanity Fair olasz kiadása, a GQ, a Sports Illustrated fürdőruhás kiadása vagy a Vogue.

Melania Trump a GQ címlapján
Melania Trump a GQ címlapján

Férjét is a divatnak köszönheti

A nála 24 évvel idősebb Donald Trumppal is egy divateseményen, nevezetesen az 1998-as New York-i divathét egyik partiján ismerkedett meg. Trump ekkor még Marla Maples férje volt, igaz, csak papíron, mivel akkoriban már külön éltek. Az eseményre egy másik nővel, Celina Midelfart norvég örökösnővel érkezett, Melania pedig akkor még nem adta meg neki a telefonszámát.

Donald és Melania egy New York-i gálán, megismerkedésük évében
Donald és Melania egy New York-i gálán, megismerkedésük évében

Pár hónappal később azonban Donald és Melania már egy pár voltak. Bár kapcsolatuk nem volt épp zökkenőmentes, 2004-ben eljegyezték egymást, 2005. január 22-én pedig Floridában össze is házasodtak. Az ara esküvői ruháját a Dior akkori vezető kreátora, John Galliano tervezte, 550 órába telt elkészíteni, és 100 ezer (más források szerint 200 ezer) dollárba került. Az esküvőn egyébként ott volt Bill és Hillary Clinton, de olyan hírességek is, mint például Heidi Klum vagy Simon Cowell. 2006 márciusában született meg a házaspár egyetlen gyermeke, Barron William Trump.

Melania Dior ruhája
Melania Dior ruhája

A következő Jackie Kennedy?

Melania Trump a második olyan amerikai First Lady lesz, aki nem az Egyesült Államokban született. Amiben viszont egészen biztosan úttörő, hogy ő az első olyan amerikai First Lady, akiről meztelen kép jelent meg.

Melania Trump - kifutóról a Fehér Házba

A szóban forgó fotót három évvel a Donald Trumppal való megismerkedése előtt készítette Jarl Ale de Basseville egy francia férfimagazin, a Max számára. Donald Trump a képpel kapcsolatban utóbb úgy nyilatkozott: “Európában az ilyen fotók nagyon divatosnak és szokványosnak számítanak”.

 

“Szép, okos, és követi a saját tanácsait” – ezt már Jackie Kennedy életrajzírója, Pamela Keogh mondta Melania Trumpról, aki szerinte ebben mindenképp hasonlít a néhai John F. Kennedy nejére. Melania maga is úgy nyilatkozott korábban, hogy ha egyszer úgy alakul, olyan hagyományos First Lady szeretne lenni, mint Betty Ford vagy Jackie Kennedy volt.

Melania öltözködési stílusát az elkövetkezendő években a hozzáértők és a laikusok egyaránt árgus szemekkel figyelik majd. Lesz is mit figyelni, ugyanis személyében egy vérbeli divatikon költözik a Fehér Házba.

“Nem az aktuális divatot követem, hanem magamra hallgatok és arra, hogy mit szeretek” – fogalmazott Melania, aki leggyakrabban fehéret és halvány rózsaszínt hord. Ezek a színek legalább annyira jellegzetesek a ruhatárában, mint például Katalin hercegné esetében a kék holmik.

 

Öltözékein, frizuráin kívül jó eséllyel lesz alkalmunk figyelni az arca átalakulásait – esetleg még merevebbre dermedését – is. Ugyanis, bár következetesen tagadja, hogy plasztikáztatna, ha jobban megnézzük, esetleg összevetjük a friss fotóit a néhány évvel ezelőttiekkel, bizony meglehetősen egyértelműnek tűnik, hogy a leendő First Lady minimum botoxoltat. Emellett az orra formája is gyanúsan megváltozott a 10-15 évvel ezelőtti állapotokhoz képest, nem beszélve a mellméretéről.

Melania a Philadelphia Style címlapján (Fotó: Lisa Lake/Getty Images)
Melania a Philadelphia Style címlapján (Fotó: Lisa Lake/Getty Images)

Soha ne ítélj meg egy könyvet…

“Melania kivételes First Ladyvé válhat. Azt mondják, soha ne ítélj meg egy könyvet – vagy az ő esetében talán inkább egy magazint – a borítója alapján, ennél pedig semmi sem igazabb rá. Kifinomult, művelt, és hihetetlen méltóságot hordoz. A szépsége nem csupán felszínes” – nyilatkozta róla Stephen Fisher politikai kommentátor a Mirrornak.

 

Tény ugyanakkor, hogy Melaniának már a választási kampány alatt sikerült igen kínos szituációba keverednie, amikor felszólalt a republikánus párt clevelandi elnökjelölő gyűlésén. Már az sem volt épp szokványos, hogy míg korábbi elnökjelöltek házastársai esetében a tévétársaságok jellemzően azok társadalmi szerepvállalására vagy oktatási hátterére koncentráltak, Melania Trump esetében ékszermárkáját és kozmetikai termékcsaládját említették meg. Ami azonban igazán kellemetlen volt, hogy a  beszéde szinte szóról szóra megegyezett Michelle Obama 2008-ban elhangzott beszédével. 

“Azokban a dolgokban okos, amik érdeklik, mint például az ékszerek. Nem buta, nem egy ribanc, de nem is különösebben okos” – ezt egy név nélkül nyilatkozó, régi ismerőse mondta Szlovéniában a GQ magazin riporterének. Hogy ebben a megjegyzésben mennyiben volt szerepe a savanyú szőlőnek, az az elkövetkezendő években talán kiderül majd.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top