Öltözködjünk

A japánok szerint a maszk viselése a sikeres randi titka

Egy randikat szervező japán cégnél már mindenkinek maszkot kell viselnie a nagy estén – ez ugyanis mindenkit magabiztosabbá tesz a szakértőik szerint.

Ezentúl, ha valakit meglátnánk orvosi maszkban vacsorázni kedvesével a gyertyafénynél, nem kell arra gondolunk, hogy valamilyen fertőző betegségtől tartanak. Egyszerűen csak magabiztosabbak a fél arcukat eltakaró maszktól – legalábbis valami ilyesmit állít egy hatalmas japán randiszervező cég, a Def Anniversary, ahol már csak maszkban fogadják a randira érkező ügyfeleket.

A japánok szerint a maszk viselése a sikeres randi titka 

A cég szerint így a randizók nem a másik külsejére vagy a sajátjukra koncentrálnak majd, hanem tényleg arra, hogy megismerjék a velük szemben ülőt, magabiztosabban és felszabadultabban viselkedhetnek. Ez tény, ha sikerül túllépni a helyzet bizarrságán, de az is igaz, hogy fogalmuk sem lesz róla, hogy fest a másik, legalábbis a másik arca orrnyeregtől lefelé.

Ha külső szemmel furcsálkodunk is, a Def Anniversary nagy sikerekről számolhat be: a maszkos randikon a résztvevők sokkal kommunikatívabbak voltak, és nagyon szimpatikus volt nekik, hogy ezen a randin tényleg a belső számít.

Ettől függetlenül nem javasoljuk, hogy a ma esti randidra váratlanul ilyen maszkban állíts be!

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top