Öltözködjünk

Kiküldték a medencéből a Széchenyiben burkiniben fürdőző nőket

A Széchenyi Fürdőben fürdőzött az a két muszlim nő, akiket kiküldtek a medencéből, mert megsértették a házirendet. A nők burkinit viseltek.

Október 9-én egy 30 és egy 70 év körüli nő is tartózkodott a Széchenyi Fürdő egyik külső medencéjében. Már több, mint egy órája fürdőztek, amikor két alkalmazott felszólította őket, hagyják el a medencét, ugyanis megsértették a házirendet. A két nő burkinit viselt. Az egész testet lefedő fürdőruhát muszlim nők hordják, és a szemtanúk szerint senkit sem zavartak.

A Széchenyi Fürdő marketing- és értékesítési igazgatója a 444.hu kérdésére elmondta, az egyik vendégük panaszolta, a medencében két nő nem a házirendnek megfelelő ruházatban fürdik. Munkatársaik ezt követően szólították fel őket, hagyják el a medencét.

A Széchenyi Fürdő 2016 júliusában hivatalos állásfoglalást kért az Országos Tisztifőorvosi Hivataltól, annak alapján határozták meg a házirendben a fürdőruhaviselés szabályait. Így tilos a medencékbe olyan öltözékben bemenni, amely felületének mérete okán közegészségügyi, vízminőségi és balesetvédelmi szempontból aggályos. A medencéket az alsó testrészen kizárólag térdig érő, a felső testrészen pedig vállig érő fürdőruhában szabad igénybe venni.

A burkinibotrány idén nyáron Franciaországban robbant ki, ahol több strandon tiltották be a burkini viselését, ami pedig semmire sem megoldás. A tiltáspártiak fő érve, hogy a burkini nem egyeztethető össze a francia értékekkel, és a strandokon nincs helye az olyan ruhadaraboknak, amelyek a valláshoz vagy a politikához köthetőek. Az ellentábor azzal védekezik, sehol nem határozzák meg, mi is az a burkini. A muszlim nők panaszai alapján a tiltást egyszerűen arra használják, hogy elküldhessék őket a strandokról, bármi is van rajtuk.

Megsértették a házirendet a burkiniben fürdőző nők
Megsértették a házirendet a burkiniben fürdőző nők

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top