Öltözködjünk

10 esküvőiruha-trend őszi–téli menyasszonyoknak

Gazdagon díszített ruhaköltemények és spagettipántos finomságok is megtalálhatóak az őszi–téli szezon menyasszonyiruha-trendjei között. Arról pedig, hogy az összkép ne csak ámulatba ejtő legyen, de fázni se fázzon az ara, fenséges szőrmék és hosszú köpenyek gondoskodnak.

Beépített ragyogás

Ha szereted a csillogást, a gazdagon díszített, gyöngyökkel, kristályokkal kivarrt felsőrészű ruhák felé vedd az utat az esküvői ruhaszalonokban. Az új trend szerint még egy egyszerűbb fazont is
felékszerezhetsz a ruha fölé applikálható finom láncokkal, díszes függőkkel, amikhez további kiegészítőként egy szikrázó mosoly bőven elegendő is lesz.

Megnézem
Összes kép (1)

 

Villanó vállak

Igazi klasszikus, amiről természetesen télen sem kell lemondani. Legyen az esküvői ruha A-vonalú, báli vagy sellő fazon, mindegyikhez illik és még a ruha díszítettségének mértéke sem befolyásolja, szép lesz-e az összkép. Mivel télen gyakoribbak a hosszú ujjú menyasszonyi ruhák, hogy ne legyen túl zárt, egy ejtett vállú kialakítás szépen ellensúlyozhatja a hatást.

Megnézem
Összes kép (1)

 

Rövid fazonok

Sokak számára a nagy nap nem egyenlő az óriási abroncsos ruhával és inkább a kevésbé konvenciózus fazonokat keresik. Jó opció lehet erre egy koktélruha, amiből csodás darabokat
láthattunk a kifutókon. A térd fölé érő fazonokból messze nem hiányzik az elegancia, a varázslat, így nem kell tartani tőle, hogy nem lesz “illő viselet” a lagziban. Így a kedves mama is megnyugodhat, és az ara is megkapja, amire vágyik.

Megnézem
Összes kép (1)

 

Szoknya extrákkal

Sokak kedvence az elöl rövid, hátul hosszú szoknyafazonú menyasszonyi ruha, ami szép lábú
hölgyeknek kimondottan előnyös is lehet. A stílus szerelmeseinek most még egy variáció áll a
rendelkezésükre a dupla szoknyás ruháknak köszönhetően. Lényegük, hogy egy rövid, kvázi
koktélruha fölé plusz rétegként földig érő, elöl teljesen felsliccelt hosszú szoknyát illesztenek. Ez lehet fix, de levehető is, ami pluszban praktikus, ha a vacsora idejére már nem szeretnénk a habcsókhatást.

Megnézem
Összes kép (1)

 

Csipketop

A tavaszi–nyári szezon slágere, a hasvillantós top a menyasszonyi ruhák trendjébe is beférkőzött. Van olyan kétrészes fazon, amelynél valóban kilátszik egy picikét a bőr – viselése azonban az úszógumi legkisebb jele esetén sem javallott. Ennél talán népszerűbb és gyakoribb az a megoldás, ami esetén a ruha fölé egy csipkéből készült ujjas vagy ujj nélküli felsőt lehet viselni.

Megnézem
Összes kép (1)

 

Aszimmetrikus fazonok

A 80-as évek inspirálták a divattervezőket, mikor ezeket a különleges, aszimmetrikus szabású esküvői ruhákat megtervezték. Ha nincs túl széles vállad, remekül állhat ez a fazon, ráadásul a derékrészen egyik oldalon összehúzott anyag még a pici pocit is trükkösen eltakarja. A túl nagy rátétekkel deréktájon azonban érdemes vigyázni, ha nem homokóra-testalkattal áldott meg a természet.

Megnézem
Összes kép (1)

 

Spagettipántok

A rövid topokhoz hasonlóan ezt a trendet is a tavaszi–nyári szezonból örökítették tovább a tervezők. A könnyű selyemből készült változatok azonban csak gazellaalkatú bevállalós csajoknak javasolt. A Valentino által tervezett, inkább balerinaruhára hasonlító típus már jóval több eleganciát hordoz magában, igaz, a merevítők teljes hiánya itt is igényli a hibátlan alkatot.

Megnézem
Összes kép (1)

 

Szőrme

Őszi vagy téli esküvők alkalmával nem érdemes megfeledkezni az olyan hasznos kiegészítőkről sem, mint a különböző fazonban készülő kiskabátok. A vacogó, átfagyott menyasszony végső soron nem szexi. Még szerencse, hogy ezen ruhadarabokról sem feledkeztek meg a tervezők! A téli szezon egyik nagy kedvence, a szőrme, most XL méretekben tér vissza. Választhatunk akár derékig érő, már-már kis bundára hasonlító pelerint, valamint a szálak tekintetében is érdemes szép hosszú típusút választani. A díszítés persze szőrmés kiskabátról sem kell, hogy lemaradjon, jöhetnek erre is a gyöngyökkel, kristályokkal kivarrt rátétek. Itt jegyezzük meg: ahogy máskor, úgy az esküvőnk napján sincs semmi szükség arra, hogy olyan szőrmét viseljünk, amit egy állat testéről cibáltak le, hiszen csodaszép, igényes műszőrméket lehet kapni.

Megnézem
Összes kép (1)

 

Köpeny

A másik nagy trend a kiegészítő ruhák terén a legalább térdig érő hosszúságú köpeny. Romantikus lelkűek rögzíthetik vállukon óriási masnival, mint a Philosophy di Lorenzo Serafini modelljén látható, a mai kor hercegnői pedig olyat is választhatnak, amelyek szép formájú csontgombok vagy fémcsatok segítségével foghatók össze.

Megnézem
Összes kép (1)

 

Csipkébe zárt csoda

Ne gondoljuk, hogy egy magasított nyakú menyasszonyi ruha túl konzervatívvá, ódivatúvá tenné
megjelenésünket. Épp ellenkezőleg. Tengernyi csipkével kombinálva meseszép összeállításokat
találhatunk. Rövid fazonhoz is bátran válasszuk, ez esetben úgysem elegáns, ha mindent kirakunk, pláne egy esküvőn. Hosszú szoknyafazon esetén pedig választhatunk olyat, amelynél a vállakat nem fedi semmi, ezzel könnyítve a zárt érzeten.

Megnézem
Összes kép (1)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top