Öltözködjünk

Meghalt Sonia Rykiel

Nyolcvanhat éves korában Párizsban elhunyt a "kötés királynője" Sonia Rykiel.

Csütörtök hajnalban hunyt el Párizsban, Parkinson-kór következtében Sonia Rykiel divattervező, nyolcvanhat évet élt – közölte lánya, Nathalie Rykiel, aki a Sonia Rykiel divatház vezetésében segített anyjának. 

A Sonia Rykiel divatház párizsi központja egyelőre nem kommentálta a hírt, de François Hollande francia államelnök közleményében úttörőnek nevezte a tervezőt, aki lezser öltözékeivel “a mozgás szabadságát adta a nőknek”.

Sonja Rykiel karrierje az 1960-as években kezdődött, először magának kötött kismamaruhát, mert sehol sem talált elég kényelmes darabokat. Első női készruhabutikját 1968-ban nyitotta meg Párizsban. A stílus világában a csíkok jelentették a védjegyét. 1990-ben ötemeletes divatüzletet nyitott a francia fővárosban. A családi vállalkozásból mára nemzetközi márkanév lett, szalonjai országok tucatjaiban várják a vásárlókat.

Sonia Rykielt a francia Művészeti és Irodalmi Renddel tüntették ki, a Művészeti Akadémia tagja volt, könyveket, meséket is írt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top