Öltözködjünk

A magassarkú már rákot is okozhat

A legszexisebb női cipőviselet újabb káros hatására derült fény.

Amióta magassarkú cipő – főleg tűsarkú – létezik, azóta riogatják az orvosok a nőket a lábbeli gerinc- és ízülettorzító hatásával. Van azonban az eddigieknél egy sokkal komolyabb esetleges következménye is: a rák.

Dr. David Agus, a Dél-karoliniai Egyetem professzora szerint, ha rendszeresen viselünk kényelmetlen, fájdalmat okozó cipőt – és ez tökéletesen igaz a magassarkúakra –, azzal egy állandó, alacsony szintű gyulladásos állapot jön létre a szervezetben. Az érintett ízületek, ínszalagok és izmok körüli gyulladás a test normális védekező reakciója, ami azonban ha krónikussá válik, pusztító folyamatok kiindulópontja lehet. Sok betegség esetében érhető tetten a krónikus gyulladás: például az érszűkület, az Alzheimer-kór, az autoimmun betegségek és persze a rák kialakulásában.

Ezért nem érdemes a testet sanyargatni, mert sokszor nem tudhatjuk, hogy a genetikai állományunk révén nem vagyunk-e hajlamosak valamilyen rákra, és a tényleges kialakulás kockázatát megnöveli, ha a szervezetünket folytonos küzdelemre késztetjük valami ellen – noha az egész elkerülhető lenne.

A magas sarkú cipő már rákot is okozhat

Forrás: dailymail.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top