Öltözködjünk

Ipari méretben hamisították a ruhákat Nyíregyházán

Híres márkák ruhaneműit hamisították Nyíregyházán. Az ipari méretű hamisítóüzemet külföldiek irányították, külföldi alkalmazottakat dolgoztattak, akiket a NAV munkatársai buktattak le.

A nyíregyházi vásártér mellett két csarnokot vizsgáltak meg a NAV munkatársai. Kiderült, óriási méretben hamisították bennük a márkás ruhákat. Programozható varrógépekkel és szitanyomó eszközökkel másolták le és varrták a híresebb márkák darabjait a külföldi tulajdonosok.

A NAV közleményében nem részletezte, milyen külföldi állampolgárokkal szemben intézkedtek a hamisítás miatt. Annyit mindenesetre tudni lehet, amikor az ellenőrök megjelentek, az üzemben tartózkodók annyifelé futottak, ahányan voltak. Két vietnami és egy mongol állampolgárt elkaptak az ellenőrök.

A nagyjából kilencven négyzetméteres raktárakból közel 5 ezer darab hamis ruhaneműt és lábbelit foglalt le a NAV, a hamisítókat pedig feljelentették.

(Index)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top