Öltözködjünk

Ezért mosd ki a mindig a vadiúj ruhákat

Röviden: azért, mert szennyezettek, csak nem a hagyományos értelemben.

A boltból frissen hazavitt vadonatúj ruhákat sokan kimossák, mások viszont úgy vannak vele, hogy minek koptassák az anyagot, ha a ruhát még úgysem viselte senki. Pedig az előbbi csoport tagjainak van igazuk.

Textilipari szakértők szerint két okból érdemes kimosni a vadiúj ruhákat: a fontosabbik, hogy  rendkívül sok vegyszerrel kezelik őket. A textileket erős festékekkel festik, melyek maradványai bőrirritációt okozhatnak, de ugyanígy kezelik őket gyűrődés- és penészgátló szerekkel is. Egyik sem bőrbarát anyag. A száz százalékban pamutból készült ruhák sem kivételek ez alól, ugyanúgy vegyszerekkel átitatottak, mint a kevésbé jó minőségű anyagból készült ruhák.

Ezért mosd ki a vadiúj ruhákat

A másik ok, amiért érdemes a mosással kezdeni, az, hogy mire mi kifizetjük a pénztárban az adott darabot, rengeteg ember kezén átment már a ruha, és bár nem túl valószínű, hogy így kapjunk el fertőzéseket, azért az ördög nem alszik.

Forrás: dailymail.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top