Öltözködjünk

Ezüstcumi 48 millió, tütü szoknya 510 ezer – ilyen a gyerekdivat, ha luxus

Léteznek olyan divatmárkák, ahol a gyerekruhák és kiegészítők árainak határa (is) maga a csillagos ég. Hiába nonszensz, mégis akadnak rá vevők.

A nagy divatházak, mint például a Lanvin, a Roberto Cavalli, a Marc Jacobs, a Trussardi, a Gucci, a Chloe, a Fendi és még sok más luxusmárka, évről évre egyre exkluzívabb gyermekruhákkal rukkolnak elő, amelyeket persze aztán jó magas áron kínál. Nyilván azért, mert van rá kereslet.

Ezüst cumi 48 millió, tütü szoknya 510ezer - Ilyen a gyerekdivat, ha luxus

Amikor sztárcsemetéket kapnak fotósok lencsevégre egyedi, méregdrága dizájner holmikban, a szülők legtöbbször azt nyilatkozzák, “nyugi” játszótérre ők sem ebben járnak. Amennyiben viszont az alkalom megkívánja, mondjuk egy vörös szőnyeges eseményre van meghívásuk, akkor azt akarják, hogy a gyermek is előkelő ruhában tündököljön mellettük. “Tény, hogy a gyerek nem érti még mi a divat, de ha jómódúak vagyunk és megtehetjük, miért öltöztetnénk átlagosan?! Ha rajtam kasmír van, akkor őket sem akarom sima gyapjúban látni” – mondta egy luxusáruházban vásárló hölgy. Na, ja. No komment.

Ezüst cumi 48 millió, tütü szoknya 510ezer - Ilyen a gyerekdivat, ha luxus

Mischa Aoki szándékosan magas minőségű “haute couture” luxus darabokat kezdett tervezni gazdag szülők gyermekei számára.

Ezüst cumi 48 millió, tütü szoknya 510ezer - Ilyen a gyerekdivat, ha luxus

Az indonéz születésű nő Ausztráliába ment férjhez, és ott dobta piacra első kollekcióját 2009-ben. A világ legrangosabb áruházaiban kapott helyett, és az általa megálmodott ruhákban sűrűn lehet látni a hollywoodi vörös szőnyeg mini fashionisztáit. Bár tény, hogy egytől egyig meseszép darabok, talán mégis abszurd , hogy 3000 dollár (870 ezer forint) alatt nemigen találni nála szinte semmit. Sőt még 9000 dollárért (2,8 millió forint) is kínálja egyes ruhakölteményeit.

Ezüst cumi 48 millió, tütü szoknya 510ezer - Ilyen a gyerekdivat, ha luxus

Azok a szülők, akik ennyire drága ruhákba öltöztetik csemetéjüket, gyakran ugyanilyen árkategóriás ékszereket is vásárolnak, még ha a gyermek nem is értékeli a csillogó-villogó gyémántokat. Mi másért, ha nem ezért tennének drága nyakéket az alig egyéves nyakába, vagy vennének Tiffanynál a babának ajándékot? Az olasz Bulgari például újszülötteknek kínál köszöntő csomagot, a Dolce &Gabbana pedig gyerekparfümöt.

Ezüst cumi 48 millió, tütü szoknya 510ezer - Ilyen a gyerekdivat, ha luxus

Sztárcsemetéknél alap

A sztár- és milliárdoscsemeték ráadásul a leglátványosabb “reklámhordozói” a pofátlanul drága holmiknak.

Ezüst cumi 48 millió, tütü szoknya 510ezer - Ilyen a gyerekdivat, ha luxus

North West, Kim Kardashian lánya rendszeresen feltűnik egy-egy lélegzetelállító darabban, amiről ordít, hogy szülei tetemes összeget fizettek érte. Volt már rá példa, hogy egy Balmain dzsekiben és balettszoknyában tündökölt a fotósok előtt. Ezekről a darabokról pedig tudni lehet, hogy felnőtt méretben 2500-8000 dollárra (710 ezer2,2 millió forint) tehető az összegük.

Ezüst cumi 48 millió, tütü szoknya 510ezer - Ilyen a gyerekdivat, ha luxus

Aztán ott vannak Victoria és David Beckham csemetéi. Vitathatatlanul a világ legdivatosabb gyermekei közé tartoznak. A Burberrynél a kasmír “viharkabát” 1795 dollárért (510 ezer forint) biztosan elég menő ahhoz, hogy a milliomos csemeték abban szaladgáljanak. A középső legény, Romeo Beckham is volt már arca Burberry kampánynak, amivel a márka biztosan még nagyobb bevételre tett szert.

Ha fellapozzuk a bulvár “szakirodalmat”, bizony találni fogunk fotókat, amint Vilmos herceg és Katalin hercegné gyermekei is szemtelenül csinosak a Baby Dior által tervezett kis ruhákban és cipőkben. Christian Dior gyermekkollekciója már a hatvanas években debütált. Ő volt az első a nagy divattervezők között, aki a gyerekekre is fókuszált. Bejött neki, hiszen talált rá vevőket! Utána pedig évről évre egyre több luxusbrand dobta piacra a gyerekdivat-kollekcióját. 

Megnézem
Összes kép (1)

 

  • Marc Jacobs ma az egyik legnépszerűbb tervező, akinél már potom 150 dollárért (42 ezer forint) is lehet venni gyermekpólót. Beckhaméknek szintén nagy kedvence. Annyira szeretik sportos eleganciáját, hogy Harpert rendszeresen látni Little Marc Jacobs ruhában.
  • Versace strasszokkal, szegecsekkel díszített gyerekruhái sem nevezhetők olcsó mulatságnak. Többek között nála egy csecsemő fürdőruha 400 dollárra (115 ezer forint) is tehető. Nem kisebb hírességgel, mint Cindy Crawford gyönyörű lányával Kaia-val reklámozta a márka Young vonalát.
  • Stella McCartney Kids kollekciója egy igazán szórakoztató világot képvisel. 70-400 dollárt (20-115ezer forint) kell annak fizetni, aki Stella cuccokban akarja járatni gyermekét. Olyan celebgyerekek, mint a Jolie & Pitt páros lánya, Zahara is nagy rajongója a márkának.
  • A Gucciról is köztudott, hogy vannak gyerekruhái kiemelten húzós áron. Egy mini gucci táska 745 dollárba (210 ezer forint) kerül.  A londoni Marie Chantal 200 és 500 dollár (57-144 ezer forint) között kínálja gyerekruháit újszülött kortól 12 éves korig.
  • Gaultier gyermekeknek készült kollekciójáért is megőrülnek a luxusholmik rajongói. A legtöbb darab 200 dollár (57ezer forint) körül mozog, de akinek ez nem elég, Swarovski-kristállyal kirakott 1200-ast is adhat gyermekére!
  • A francia dizájner Lanvin 2012 tavaszán indult Lanvin Petitetel, amiben a kislány kollekciók árai elég húzósra sikeredtek. Dzsörzétől az organzáig sok magas minőségű anyag kapott helyett. 755-1215 dollár (215 ezer-350 ezer forint) az, amit lehúznak értük a vásárló bankkártyájáról.

Drágább is lehet, mint a felnőtt

2013 nyarától érhető el a Dolce&Gabbana kids kollekciója, ami szezonálisan mindig hoz új csodás darabokat. Fellelhető fiú szőrmés bőrdzseki 2260 dollárért (644 ezer forint), ami pofátlanul drága, mert úgyis kinövi pillanatok alatt a gyerek. A klasszikus fiú kétrészes Versace öltöny 910 dollár (260 ezer forint), vagyis drágább, mint a felnőtt férfi kollekció egyes darabja. Ennél még néhány dollárral drágább a 945 dolláros (270ezer forint) lányruha.

Ezüst cumi 48 millió, tütü szoknya 510ezer - Ilyen a gyerekdivat, ha luxus

Katie Holmes és Tom Cruise lányának Surinak Roger Vivier és Louboutin méretre készíti egyedi cipőit. Nekik ez az összeg valószínű pitiáner, de azért ha számszerűsíteni akarjuk Viviernél átlagosan körülbelül 900 euróra (270 ezer forint) rúg egy cipő.

Ezüst cumi 48 millió, tütü szoknya 510ezer - Ilyen a gyerekdivat, ha luxus

Beyonce is méregdrága ruhákra költ, amivel kislánya Blue Ivy gardróbját pakolja fel. Moncler és Gucci kabát alá semmiképpen sem adja, aminek 600 dollár (170 ezer forint) körüli darab ára van. Kedvenc kiegészítője Gucci macis nyaklánca, amiért az énekesnőnek 10 500 dollárt (közel 3 millió forintot) kellett fizetni. Ez még mindig semmi. Ami viszont rajongóinál is kiverte a biztosítékot, az több mint flancolás. Blue Ivy kisasszony 17 000 dolláros (48 millió forint) ezüstcumija nem mással, mint gyémántokkal van kirakva.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top