Öltözködjünk

Akvarell, minimál, blackout – ezek idén a legdivatosabb tetoválások

A diszkrét és az egészen extrém tetoválás is divatos 2016-ban. Mutatjuk a legmeghatározóbb trendeket.

Egyre többeknek van tetoválása. Magyarországról nincs pontos adat, de egy tanulmány szerint az Egyesült Államokban például a fiatalok 22–40 százaléka már tetováltatott, tehát nyugodtan elfelejthetjük a tetoválások és a deviancia összekapcsolását, ugyanannyi eséllyel lehet egy egyetemistának örök életre szóló emlék a bőrén, mint egy építőmunkásnak.

Az, hogy egyre elfogadottabbak a tetoválások, azzal is jár, hogy egyre többféle forma, minta és elhelyezés válik népszerűvé, és büszke viselőik szívesen mutogatják is őket, többek között a közösségi oldalakon. Ez pedig bizony hatással van a testdíszítések eme divatjának alakulására is. Íme, az idei év legfelkapottabb tetkótrendjei…

Akvarell, minimál, blackout - ezek idén a legdivatosabb tetoválások

Akvarelltetoválások

Az akvarelltetoválások lényege, hogy olyan hatást keltenek a bőrön, mintha vízfestékkel festették volna őket. Néhány éve nagyon népszerűek, és okkal: a hatás igazán különleges, akár a megtévesztésig olyan érzést keltenek a nézőben, mintha egy festményt nézne. Azt gondolnánk, hogy különleges technika szükséges a kivitelezésükhöz, de ez Joel Wright tetoválóművész szerint nem igaz. A lényeg, hogy ugyanazokkal az eszközökkel és technológiával tökéletes illúziót keltsen a művész, imitálva az elmosódott színeket és spontán ecsetvonásokat.

Megnézem
Összes kép (1)

 

Minimalista tetoválások

A minimalizmus nevében született tetoválások sokfélék lehetnek, közös bennük a színek elhagyása és az egyszerű formák használata. Szintén évek óta népszerűek, különböző stílusai és válfajai alakultak ki, melyek közül a hosszú, egyenes vonalakkal operáló változat a legtrendibb. A vonalak használhatóak egyes testrészek vagy a test természetes vonalainak kihangsúlyozására, elegáns, természetes hatást keltenek a bőrön. Ez a stílus azoknak ideális, akik nem szeretik a feltűnő díszítéseket, valamint az sem elhanyagolható szempont, hogy egy ilyen jellegű tetoválás rövid idő alatt elkészül és sokkal kevesebb fájdalommal jár, mint a hagyományos változatok.

Megnézem
Összes kép (1)

 

Elsötétített tetoválások

A “blackout”, azaz elsötétített tetoválások szintén csak feketét használnak, de sokszor nagy bőrfelületen, akár egész testrészeket beszínezve. A végső dizájn persze a tetoválóművészen és a kliensen múlik, a nagy felületeket megtörhetik vonalak, pöttyök rendszerei, aprólékos minták és ábrák. Ezek gyakran olyan tetoválások, melyek méretük miatt az egész emberi test formáját, arányait figyelembe veszik és ezeket igyekeznek hangsúlyozni és kihasználni. A hatás már-már páncélszerű, egyszerre emlékeztet bizonyos törzsi tetoválásokra és a sci-fik félig ember, félig robot kiborgjaira. Az biztos, hogy egy ilyen testdísz bevállalása nem kis döntés.

Megnézem
Összes kép (1)

 

Olvass még a tetoválásokról az NLCafén!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top