Öltözködjünk

Megvált ruháitól Dobó Kata, Görög Zita és Tatár Csilla

Az egyik budai bevásárlóközpontban Dobó Kata, Görög Zita és Tatár Csilla elsőként adta le régi ruháit, és ezzel útjára indították a Marks & Spencer több hónapos ruha-újrahasznosító programját.

A Marks & Spencer a fenntarthatóság jegyében hirdette meg ruha-újrahasznosító programját, amelyet május 10-én sajtótájékoztatón mutatott be. A márka amellett, hogy akciójával segíti vásárlóit a környezettudatos gardróbmegújításban, a leadott ruhák feldolgozásából befolyt teljes összeggel a Van Helyed Alapítványt támogatja. A sajtóeseményen jelen volt Dobó Kata , Görög Zita és Tatár Csilla is, akik a Marks & Spencerrel közösen szeretnék felhívni minél több ember figyelmét a fenntartható életmód fontosságára.

A M&S hosszú évek óta fontos küldetésének tekinti környezetünk védelmét és elkötelezett a fenntartható fejlődés mellett. Most erre szeretné biztatni vásárlóit is: hozzák be üzleteik valamelyikébe használt ruháikat – legyenek azok bármilyen márkájúak és állapotúak – és tegyék az erre a célra kihelyezett dobozokba. Ezt a Marks and Spencer egy 1500 forintos ajándékutalvánnyal hálálja meg.
Megvált ruháitól Dobó Kata, Görög Zita és Tatár Csilla

A Marks & Spencer magyarországi ruha-újrahasznosító programjával nemcsak a környezettudatos életmód mellett kötelezi el magát, a kezdeményezéssel egy olyan alapítványt is támogat, amely hátrányos helyzetű gyerekek oktatását, felzárkóztatását és integrációját tűzte ki céljául. Ez úgy valósul meg, hogy a vevők által visszavitt ruhaneműt az I:CO, a világ egyik vezető ruha-újrahasznosító vállalata dolgozza fel. Az összegyűjtött ruhák feldolgozása után befolyt teljes összeget a  Marks & Spencer a Van Helyed Alapítvány számára ajánlja fel.

A Marks & Spencer 2008-ban az Egyesült Királyságban hirdette meg első ruha-újrahasznosító programját, mely számos más országban már sikeresen működik, és amelyhez most Magyarország is csatlakozik. Görög Zita, Dobó Kata és Tatár Csilla számára a környezetvédelem mellett az is lényeges szempont volt, hogy a Marks & Spencer ruha-újrahasznosító programja sokrétű és hosszútávú kezdeményezés.

“Bele sem gondolunk, hogy évente több tízmillió tonna ruha végzi a szeméttelepen, miközben számos módja van az újrahasznosításnak. Ezért is örültem annak, hogy a Mark & Spencer itthon is elindította ezt a programot, amellyel arra ösztönöz bennünket, hogy tudatosabban öltözködjünk és éljünk” – mondta Görög Zita.

Megvált ruháitól Dobó Kata, Görög Zita és Tatár Csilla

“Lényegesnek tartom, hogy ez a ruha-újrahasznosítási program nem egy egyszeri fellángolás, hanem egy hosszútávra tervezett folyamat és egyfajta nemzetközi összefogás része, amelyet nagyon jó érzés támogatni” – tette hozzá Dobó Kata.

“A környezetvédelem mellett az is megfogott a kezdeményezésben, hogy két jó ügyet is szolgál azzal, hogy az újrahasznosított ruhákból befolyt pénzt egy olyan szervezetnek ajánlja fel, amely rászoruló gyerekek életét szeretné szebbé, könnyebbé tenni” – hangsúlyozta Tatár Csilla.

A Van Helyed alapítvány vezetője, Bódis Kriszta megköszönte, a Marks & Spencernek és vásárlóinak, hogy a ruha újrahasznosító programmal  támogatják a munkájukat.

“A Van Helyed Rendszert azért fejlesztjük, mert hiszünk benne, hogy a gyerekek sikeressége feltétele egy jól működő társadalom létrejöttének, és egy jól működő Európa fennmaradásának. Hidat építünk a kirekesztettségből, annak érdekében, hogy a legszegényebb régióba született gyermekeknek a nyomor újratermelése helyett esélyük legyen sikeres felnőttekké válni. Tesszük mindezt többek közt úgy, hogy esélyt adunk nekik a továbbtanulásra, arra, hogy olyan iskolákban folytathassák tanulmányaikat, mint minden olyan gyerek, akik jobb körülmények közt nőnek fel. Köszönjük, hogy ebben a törekvésünkben a Marks & Spencer és vásárlói is támogatnak minket!”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top