Öltözködjünk

Egy magyar babafaragó nőtől ájultak el a japánok

A japán kokesi babákba szeretett bele Tóth-Vásárhelyi Réka, a kislányának írt egy mesekönyvet ezekről a fababákról, végül készített is párat, hogy meg tudja mutatni az ismerősöknek, hogy néz ki egy ilyen japán baba.

 Mindez olyan jól sikerült, hogy egy év alatt 1700 babát készített. A legszebbekkel benevezett egy japán versenyre, amit legnagyobb meglepetésére megnyert.

“El is gondolkodtam, van-e jogom nagymesterekkel szemben indulnom, s vajon követem-e annyira a hagyományokat, hogy a világ első, öltöztetős kokesijával indulok, ám az elismerés és az, hogy a jövő évi versenyre is visszavárnak, megnyugtató választ adott” – mesélte Tóth-Vásárhelyi Réka a Borsnak.

“Ösztöndíjjal kerültem Japánba, ahol a művészeti neveléssel ismerkedve fedeztem fel a kokesi babákat, amelyekbe beleszeretve magam is elkezdtem bolhapiacokon vásárolgatni belőlük. Kevesen tudják, hogy az egykori gyerekjátékból mára felnőtt gyűjtők kedvencévé előlépett figurák egyike ihlette meg az első matrjoskát elkészítő orosz asztalost.”

 Nézzétek csak, ilyen szép babákat készít Réka:

#katagamikokeshi #japanesedoll #shiroishi #contest #winner

A photo posted by Katagami Kokeshi (@katagamikokeshi) on

 

#sakura #katagamikokeshi #japanesedoll #kako.hu #

A photo posted by Katagami Kokeshi (@katagamikokeshi) on

 

#kokeshifestés #katagamikokeshi #neguracooking #japanesedoll #diy

A photo posted by Katagami Kokeshi (@katagamikokeshi) on

 

#diy #kokeshipainting #katagamikokeshi

A photo posted by Katagami Kokeshi (@katagamikokeshi) on

 

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top