Öltözködjünk

Met-gála, 2016: ezek a sztárok viseltek H&M-ruhát az év legfontosabb divateseményén

A H&M különleges, egyénre szabott összeállításokat készített Ciara, Jennifer Hudson, Hailee Steinfeld, Lucky Blue és Pyper America Smith, valamint Amber Valletta részére az év legnagyobb presztízsű divatestélyére.

H&M már másodjára kapott lehetőséget, hogy a Metropolitan Múzeum Divatintézetének jótékonysági gálájára hírességeket öltöztessen fel. Az idei kiállítás témáját – “Manus x Machina: divat a technológia korában” – inspirációként felhasználó H&M-csapat kézműveshagyományokat, valamint a legmodernebb technológiákat és anyagokat egyaránt felhasznált az egyéni összeállítások megalkotásához. A vörös szőnyegen való felvonulás és a kiállítás megtekintése után a vendégek a H&M asztalához csatlakoztak a jótékonysági gála idejére.

Minden pillanatát élveztük

A Divatintézet jótékonysági gálájára való összeállítások elkészítésének minden pillanatát élveztük – mondta Pernilla Wohlfahrt, a H&M tervezői és kreatív igazgatója. – A H&M-nél a divat a legnagyobb szerelmünk, és rendkívül inspiráló volt ilyen nagyszerű vendégek számára öltözékeket készíteni, méghozzá a legminőségibb technikák és díszítések alkalmazásával.”

 

Mindig is nagy rajongója voltam a H&M-nek, éppen ezért nagyon örültem a lehetőségnek, hogy a csapattal közösen tervezhettünk meg egy ilyen különleges ruhát erre a különleges eseményre” – mondta Ciara. Az énekesnő részletgazdag és merész ruhája kézzel készült, mintha egy ékszerész munkája lenne. A ruha levélszerű fémláncokból álló, Swarowski-kristályfüggőkkel díszített, rombusz alakú hálójához csatlakozó nyakpántja sportos hátrésszel folytatódik.

H&M ruhában

Csodálatos élmény volt a H&M-mel együttműködni egy ilyen egyedülálló ruha megalkotásában. A négy láb hosszú uszály igazán ragyogóvá teszi ezt a ruhát” – mondta a színész-énekesnő, Jennifer Hudson, aki egy testhezálló, fehér selyemruhát viselt, amely a kézzel való díszítés szépségét mutatta meg 3D-s apró gyöngyökkel, francia csomóhímzéssel és kézzel olvasztott flitterekkel. A ruha egy fényűző, négy láb hosszú uszályban végződik.

H&M ruhában

Személyes kedvencem a H&M divatiparban való közreműködése, ezért különösen büszke vagyok erre az együttműködésre, ahol egyesítettük a saját ízlésünket és az idei Met-gála tematikáját. Ez egy csodálatos partnerség volt” – mondta a színész-énekesnő, Hailee Seinfeld, aki smaragdzöld estélyit viselt, testhez simuló flitterekkel kirakott felsőrésszel és földig érő, középen magas hasítékú selyemszatén szoknyával.

 

Nagyon szerencsésnek mondhatom magam, hogy életem első Met-gáláján a H&M-mel dolgozhattam együtt. A ruhám tökéletesen tükrözi a Met-gála tematikáját, melyben keverednek a bonyolult részletek, az innovatív technológiák használata, miközben sziluettje megmaradt a klasszikus vonalnál” – mondta Pyper America Smith modell.

 

A “Manus x Machina” a géppel és az emberi erővel készített öltözékeket egyaránt ünnepli, miközben a hagyományok egyre erősödő elhalványulását vizsgálja. A téma arra inspirálta a H&M tervezői csapatát, hogy az egyes vendégek egyéniségére reflektáló öltözékeket alkosson olyan technológiák alkalmazásával, mint a lézerszabás, kézi hímzés, tollazás, hőkezelés, koptatások és gépi szövés.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top