Öltözködjünk

Nem mindegy, mit viselsz – ez a videó felébreszt téged is

A rohanó világunkban nincs időnk a dolgok mögé nézni, így a valóságból gyakran igen keveset látunk. Ez a videó arra emlékeztet mindannyiunkat, hogy milyen kegyetlen lehet a fogyasztói társadalom.

 Amikor bemegyünk egy ruházati boltba vagy cipőüzletbe, soha nem jut eszünkbe, hogy vajon a világ egy távoli pontján mennyit dolgozhatott azért valaki, hogy a terméket a kezünkben tarthassuk. Ám elsősorban nem is a munka mennyiségével van gond, hanem azzal, hogy a fáradozásukat senki sem fizeti meg. Az éhbérért dolgozók gyakran gyerekek, akiknek nincs más lehetőségük az életben maradáshoz.

 

 

Ha vásárolsz valamit, szerencsés előtte tájékozódni, hogy honnan származhat a termék. Hiszen azzal, ha nem támogatjuk a kizsákmányolókat, talán tehetünk a távol élő embertársainkért is. Nem az a cél, hogy még ezt a munkát is elvegyük a rászorulóktól, hanem az, hogy kizsákmányolóik emberi körülményeket biztosítsanak számukra a társadalmi nyomás által.

 

Nereden geliyor?

Közzétette: Sanalt – 2016. február 10.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top