Öltözködjünk

Katalin hercegnét betámadták az állatvédők

Borzalmas szenvedéseket élhettek át az oposszumok, melyekből Katalin hercegné kesztyűjének díszítése készült - hívta fel a figyelmet a PETA.

Néhány nappal  ezelőtt hozták nyilvánosságra azokat a fotókat, melyek Katalin hercegnéről, Vilmos hercegről és gyermekeikről készültek franciaországi síútjukon. A PETA állatvédő szervezet ezeken a képeken fedezte fel, hogy Katalin hercegné valódi szőrmével díszített kesztyűt visel.

Katalin hercegnét betámadták az állatvédők

Az Alexski márka fekete síkesztyűjének ujjában, mely ezen a fotón is látható Katalin hercegné kezén, valódi oposszumszőrme van.

Mimi Bekhechi, a PETA munkatársa úgy nyilatkozott: a kétgyermekes hercegnének jobban meg kellene gondolnia, hogy mit tesz, hiszen rendkívül befolyásos személy. Ráadásul, mivel a brit királyi család köztudottan sokat tesz a vadon élő állatok védelméért, képmutató dolog, ha a hercegné valódi szőrmét visel.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy az oposszumokat, melyekből az ilyen és ehhez hasonló szőrmét nyerik, kegyetlen módszerekkel fogják be és gyakran borzalmas körülmények között tartják és végzik ki. Mindezt feleslegesen, hiszen ma már rengeteg humánus, meleg és divatos anyag áll rendelkezésre, így semmi szükség arra, hogy bárki is valódi szőrmét viseljen.

Forrás: IBTimes

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top