Csináld magad: színes orrú cipő

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Megmutatjuk, milyen könnyen elegánssá teheted a régi cipődet egy kis festék segítségével!
2016. 03. 09. |

Kövess minket!

f Ajánlom

Először a Chanel készített fehér cipőt fekete orral, és ez az örökké elegáns megoldás soha nem megy ki a divatból.

Ha van egy megunt, egyszerű cipőd – legyen az lapos, magas, vagy alacsonyabb sarkú –, otthon is felturbózhatod egy kis akrilfesték segítségével. Íme az útmutató hozzá, amit a Pinterestről vadásztunk le nektek.

Csináld magad: színes orrú cipő
 

A képek magukért beszélnek, mindössze egy ecsetre, egy vastag ragasztószalagra, valamint egy fehér és egy színes akrilfestékre lesz szükségünk a roppant egyszerű művelethez. Először tisztítsuk le a cipő orrát, majd alaposan ragasszuk le azt a részt, amit nem szeretnénk lefesteni, hogy nehogy alászivárogjon a festék.

Ezután alapozzuk le a szabad felületet fehér akrilfestékkel, és hagyjuk száradni nagyjából két órát. Utána jöhet a színes festék, ebből két réteget is felvihetünk, ha az első nem fedett volna tökéletesen. Ha egyenetlen a festés, nedvesítsük be az ecsetet kis vízzel, és így simítsuk el a festéket. Végül húzzuk le óvatosan a ragasztószalagot még azelőtt, hogy teljesen megszáradt volna a festék, így nem fog felrepedezni a szélén, és örüljünk az új pár cipőnknek:

Csináld magad: színes orrú cipő

 

Olvass tovább

Hozzászólások

Torolt_felhasznalo_487131 2013-03-09 22:58

Ugyanaz. És az akril hosszú áztatással oldódik. Tapasztalatom szerint. Szóval lehet, hogy egy jóóól eláztatott cipő nem élné túl.

Én még egy tornacipőt elfestegetnék, de ilyen cipőt kevésbé :) 

abraxas 2013-03-09 22:03

Életemben nem voltam még műkörmösnél sem, úgyhogy nem tudom, hogy ugyanaz az anyag-e.

 

Mindenesetre egy plusz  réteg átlátszó lakk (nem, nem köröm:)) segíthet.

 

Bár alapvetően nem értem, hogy miért jó házilag befesteni egy cipő orrát. A rá lennék kattanva erre a divatra, vennék egy gyárit. 

Torolt_felhasznalo_487131 2013-03-09 20:07

Ha valaki műkörmös, és akril díszítést festettek már a körmére, akkor tudja, hogy alapos utánkezelés nélkül biza az az akril le fog kopni a mosogatástól és egyebektől.

abraxas 2013-03-09 19:31

Hát mert nem lesz olyan :))))))))

 

Annnnnnyira várom már, hogy minden lelkes kreatíkodó felfogja, hogy ha nem _tényleg_ ügyes, és nem minőségi alapanyagokat használ, akkor az eredmény maxiumum egy napközis foglalkozás technokolszagú rémsége lehet. Persze nem vitatom, hogy csinálni biztos jó, na de ne nevezzünk kratív műalkotásnak minden vackot.

 

(Zárójelben jegyzem meg, hogy az akrilfesték pont kivétel, azzal minimális ügyességgel is látványos dolgokat lehet elérni, nagyon egyszerű kezelni)

semiramis 2013-03-09 19:19

leginkabb azert, mert ezt egy profi csinalta. ;)

 

mint ahogyan a ranctalanitokat 12 evesekkel reklamozzak, a fogyasztoszirszarokat photoshoppal, a mindenfoltoteltüntetöszürketlenitöket meg vadiuj holmikkal. 

Csendike 2013-03-09 18:51

Miért van az, hogy ha ilyen házi mázolmányokat látok, azok soha nem olyanok mint pl itt a képen?

Nem szeretem az "olcsó" megoldásokat. :(

 

Ezenkívül a nagyon "mutatós" szakadék függönycsipkerojtos csillár is hasonlóan  állati "ötletes" volt.

Brrrrrrrrrrrrrrrrr....................:'(

eda-1952 2013-03-09 18:31

Az akril vízálló. Temperából pl plextol hozzáadásával lehet akrilt csinálni. Egy kis konyhai fiókos fa polcomat azzal festettem le, mert volt egy nagy üveg barna temperám, amihez plextolt kevertem.