Öltözködjünk

Erőssé és kitartóvá tesz az olívazöld, viseld bátran!

Az olívazöld visszafogott, mégis erős, szenvedélyes szín, mely rendkívül dekoratív eleme lehet ruhatárunknak.

Kalandra hívtunk titeket, együtt utazunk a színek világában. Puskás Éva asztrocoach vezet minket, aki sorban mutatja be nekünk a színek üzenetét, hatását. Jöjjenek most az ő gondolatai az olívazöldről:

A különleges árnyalatú olívazöldnek megkapó asszociációja az a bizonyos olajfaág, mellyel a csőrében visszatér a csodás madár, hogy a nagy özönvíz után biztos hírt hozzon a szárazföldről, az élet ígéretéről. Az új kezdet, az élet kezdete, az ősi női erő, mely egy új életszakaszban megújító hatással tör elő. Gyakran jelölik tavaszi divat színként is.

Ilyen módon segít a saját utak megtalálásában, erőssé és kitartóvá tesz, hogy véghez is vigyük célunkat. A vezetői képességeket is erősíti. Mivel azonban nagyon sok női minőséget hord magában, ezért inkább a családban, csapatban gondolkodó, megértőbb, akár kicsit érzelmesebb anyáskodó vagy apa szerű vezetőt hívja elő belőlünk. Aki mindezzel együtt kitartóan küzd a cél elérése érdekében, de senkit sem hagy cserben vészhelyzetben sem.

Visszafogott, mégis erős, szenvedélyes szín, mely rendkívül dekoratív eleme lehet ruhatárunknak. Legjobban az egyszerű formájú, minta nélküli daraboknál érvényesül diszkrét, finoman elegáns hatása. A zöld a hideg és a meleg színek határán helyezkedik el. Az olíva ennek a színnek egy sárgásabb árnyalata, mely a zöld eredeti nyugtató, harmonizáló, békét hozó hatása mellett rendelkezik egyfajta melegítő hatással is. Ezért bátran használható a lakás belső tereiben vagy egyéb elegáns enteriőrök kialakítása során. Régies, romantikus vagy klasszikus elegáns hatás is elérhető vele, sokféle stílushoz illik. Remekül kiegészíti a bézs, a törtfehér, a homokszín vagy akár a barna. De ha az olajzöld komoly időtlenségét valami különlegessel szeretnéd fűszerezni, akkor bátran válaszd akár a lila valamelyik árnyalatát is.

 

Erőssé és kitartóvá tesz az olívazöld, viseld bátran!

 

A színek üzenete

A színek jelentős szerepet játszanak életünkben. Hatnak ránk, megmozdítják hangulatainkat, érzéseinket, segítenek nekünk, hogy sikeresebben képviseljük magunkat. Mikor gyerekkorban megismerjük, tanuljuk a világot, akkor is útitársaink a színek. A felismerés gyerekkorban a jobb agyféltekében történik, de amint megtanuljuk a színek nevét, áttevődnek a bal agyféltekébe. A jobb agyfélteke felelős a színek érzékeléséért, a bal a színek olvasásáért. Ha kicsit tudatosabban figyelünk a színekre, azzal a két agyfélteke harmonikus működését is segítjük. Vagyis egyszerre hatnak az érzéseinkre, a hangulatainkra, tudat alatti működéseinkre, és egyszerre ébresztenek bennünk gondolatokat és segítik a világ megértését. Inspirálják a sikeres kommunikációt, nemcsak önmagunkkal, hanem másokkal is. Így ha nemcsak érzed, hanem ismered a szimbolikájukat, tudatosan alkalmazod a mindennapjaidban, a színek lehetnek a segítőid, a világ beszél hozzánk a színek nyelvén, mi pedig válaszolhatunk az ő segítségükkel.

Olvass a többi színről is az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top