Öltözködjünk

Hozz jó döntést! Az indigó segít az elmélyülésben

Az indigó a döntéshozatalban és a hatásos kommunikációban is jó segítő. Szerencsés, ha valamilyen világosabb színnel kiegészítve alkalmazzuk.

Kirándulj velünk a színek világába! A kalandok során Puskás Éva asztrocoach vezet minket, aki sorban mutatja be a színek üzenetét, hatását. Jöjjenek most az ő gondolatai a mélységet sugalló indigóról

A kék varázslatos árnyalatai közül ő a puha éjjel. Mikor nem kifelé haladsz, hanem befelé, lelked lakhelye felé nézel. Ez nemcsak a pihenés és a harmónia, hanem az intuíció, a belső bölcs hangja, amikor az élet mélyebb értelmének tükreiben észrevehetünk olyan új utakat és megoldásokat, amiket a nappali zajban, a mindennapok rohanásában, figyelmen kívül hagytunk.

Hűvös bölcs hatásával kitisztítja az elmét és ebben a szellemi harmóniában a nappali tevékenységek zaján túllátva, félelmektől és aggodalmaktól mentesen, megfontolt és mégis újszerű döntéseket hozhatunk. Az indigó fejleszti bennünk azt a lehetőséget, hogy az intuíciót és a logikus elmét egyszerre hívjuk segítségül, ha a megoldás megtalálása a cél.

 

Hozz jó döntést, az indigó segít az elmélyülésben
A mély indigó segít döntést hozni (balra) 

 

Így ha egy fontos tárgyalásra vagy döntő helyzetű megbeszélésre készülünk, vagy egyszerűen csak fontos, hogy összeszedettek legyünk aznap, akkor jó, ha viseljük ezt a színt valamilyen formában. Mivel azonban a befelé figyelést erősíti, ezért ha túl sok van rajtunk, akkor lezártnak vagy elkülönültnek érezhetnek minket. Szerencsés, ha valamilyen világosabb színnel kiegészítve alkalmazzuk az indigót, így egy olyan kombináció jön létre, mellyel nyitottak maradunk, sikeresen tudunk kapcsolódni a világhoz úgy, hogy közben a saját belső bölcsességünk is jelen van.

Ha otthoni terekben alkalmazzuk, akkor is figyeljünk, hogy derűs, kifelé nyitó világosabb színekkel együtt jelenjen meg, hogy nyugalmat és tiszta tereket nyisson, de ne zárjon be túlságosan. Hozzon nektek ez a csodás kék árnyalat sikeres új utakat és előre vivő remek lehetőségeket!

A színek üzenete

A színek jelentős szerepet játszanak életünkben. Hatnak ránk, megmozdítják hangulatainkat, érzéseinket, segítenek nekünk, hogy sikeresebben képviseljük magunkat. Mikor gyerekkorban megismerjük, tanuljuk a világot, akkor is útitársaink a színek. A felismerés gyerekkorban a jobb agyféltekében történik, de amint megtanuljuk a színek nevét, áttevődnek a bal agyféltekébe. A jobb agyfélteke felelős a színek érzékeléséért, a bal a színek olvasásáért. Ha kicsit tudatosabban figyelünk a színekre, azzal a két agyfélteke harmonikus működését is segítjük. Vagyis egyszerre hatnak az érzéseinkre, a hangulatainkra, tudat alatti működéseinkre, és egyszerre ébresztenek bennünk gondolatokat és segítik a világ megértését. Inspirálják a sikeres kommunikációt, nemcsak önmagunkkal, hanem másokkal is. Így ha nemcsak érzed, hanem ismered a szimbolikájukat, tudatosan alkalmazod a mindennapjaidban, a színek lehetnek a segítőid, a világ beszél hozzánk a színek nyelvén, mi pedig válaszolhatunk az ő segítségükkel.

Olvass a többi színről is az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top