Öltözködjünk

Káros az egészségre a szűk farmer?

A skinny farmernek bebetonozott helye van a trendekben, de vajon egészséges egész napokat tölteni benne?

Hiába köszön vissza a trapéz-, a palazzo- vagy a boyfriend nadrág, a skinny farmert egyik sem tudja letaszítani a trónról! Mindenhez megy, és jól kiemeli az alakot – azt viszont nem mondanánk, hogy a legegészségesebb viselet.

Tavaly egy nő kórházban végezte, mert túl szűk farmerben végzett guggolásokat és házimunkát. Nála a már meglévő compartment-szindrómát súlyosbította tovább a szűk farmer, azáltal, hogy a hajlatok táján összenyomta, elszorította a szöveteket.

Káros az egészségre a szűk farmer?

A túl szűk farmer viselése szerepet játszik az ún. meralgia paraestheticát, azaz égő, idegi eredetű combfájdalom kialakulásában is. Ekkor a comb külső részén érzékelhető zsibbadó, égő fájdalom jelentkezik, amit az itt található bőrideg nyomás alá kerülése okoz. A tünetek hosszabb ideig is tarthatnak, és bár az ácsorgás ront a helyzeten, a fájdalom fekvő helyzetben sem enyhül.

A szűk farmernek a férfiakra sincs jó hatása, sőt: egy 2000 brit férfin végzett kutatás szerint ötből egy férfi érzett már a szűk nadrág okozta kellemetlen ágyéki fájdalmat, amit a legtöbb esetben a herék csavarodása okozott.

Akármekkora divat is a skinny farmer, ne essünk túlzásba: ne viseljük fizikai munka vagy hosszabb ideig tartó ülőtevékenység közben sem – pláne ne edzéshez! 

Forrás: Care2

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top