Öltözködjünk

Motivációt keresel? Viselj lilát!

Jöhet a kék, a sárga, a vörös, a zöld, a narancs, a barna és a rózsaszín, na meg a fehér is, már tudjuk mikor és miért érdemes viselnünk. Na de mi a helyzet a lilával?

Szárnyalj velünk a színek világában! Kalandra hívunk titeket. Puskás Éva asztrocoach vezet minket, aki sorban mutatja be nekünk a színek üzenetét, hatását. Jöjjenek most az ő gondolatai a liláról:

“A lila a kék és a piros csodálatos keveréke. A kék a hűs bölcsessége, a nyugtató ereje és a piros szenvedélyes cselekvő dinamikája egyszerre lüktet benne. Ez mindenképpen bölcsességet hív elő, a bölcs cselekvéssel létezésre inspirál, vagyis a teremtőerő az intellektussal karöltve jár. Erős tudásvágyat mozdít meg, mely nem feltétlenül a logika irányába vezet, hanem inkább a titokzatos távoli, lélekkel teli misztikummal átitatott tudás felé nyit utat. Mindenképpen nemes, magas rendű eszmék felfedezésére, megalkotására inspirál. Aki szeret lila színű ruhát viselni, könnyen lelkesedik nemes dolgok és utazás vagy felfedezések iránt, és másokat is lázba tud hozni ilyen ügyekben.

Motivációt keresel? Viselj lilát!

A lilát viselő ember a csoportban a motiváló, lelkesítő szerepet könnyen vállalja. Lelkesít, de úgy, hogy közben mégis picit hűvösen nemes marad. Nem véletlenül hordja szívesen az emberek többsége ezt a színt ünnepekkor, szertartásokon, emelkedett pillanatokban. Ha lilát viselsz, akkor benned is ezek a hangulatok és tulajdonságok ébrednek fel és erősödnek, és a környezetedre is ilyen hatással leszel.

Otthonodban olyan helyen érdemes alkalmazni a lilát, ahol összpontosítani, alkotni szeretnél. Vagy ahol célod az elegancia megjelenítése, és ahol hűvös, nyugodt pihentető terekre vágysz. Hozzon neked a csodás lila is gyönyörű pillanatokat a mindennapokban!”

A színek üzenete

A színek jelentős szerepet játszanak életünkben. Hatnak ránk, megmozdítják hangulatainkat, érzéseinket, segítenek nekünk, hogy sikeresebben képviseljük magunkat. Mikor gyerekkorban megismerjük, tanuljuk a világot, akkor is útitársaink a színek. A felismerés gyerekkorban a jobb agyféltekében történik, de amint megtanuljuk a színek nevét, áttevődnek a bal agyféltekébe. A jobb agyfélteke felelős a színek érzékeléséért, a bal a színek olvasásáért. Ha kicsit tudatosabban figyelünk a színekre, azzal a két agyfélteke harmonikus működését is segítjük. Vagyis egyszerre hatnak az érzéseinkre, a hangulatainkra, tudat alatti működéseinkre, és egyszerre ébresztenek bennünk gondolatokat és segítik a világ megértését. Inspirálják a sikeres kommunikációt, nemcsak önmagunkkal, hanem másokkal is. Így ha nemcsak érzed, hanem ismered a szimbolikájukat, tudatosan alkalmazod a mindennapjaidban, a színek lehetnek a segítőid, a világ beszél hozzánk a színek nyelvén, mi pedig válaszolhatunk az ő segítségükkel.

Olvass a többi színről is az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top