Öltözködjünk

Légy szabad, és tisztulj fehérrel

Megismertük, hogyan hat ránk a kék, a sárga, a vörös, a zöld, a narancs, a barna és a rózsaszín. Most olvassunk együtt a fehérről.

Utazzunk együtt a színek világában! Kalandra hívunk titeket, ahol Puskás Éva asztrocoach vezet minket. Sorban mutatja be nekünk a színek üzenetét, hatását. Jöjjenek most az ő gondolatai a fehérről:

“A szín, mely a teljes spektrumon azonos intenzitású, hiszen benne van az összes szín, és még sincs benne egy sem. A tisztasághoz, a Holdhoz köthető szimbólum, mely a mindenség tiszta tágasságát, végtelen szabadságát és az egyszerű tiszta jelenlétet idézi egyszerre. Előhívja a gyermekkor és a lélek szépséges tükreit és az anyaság, a tiszta szeretettel táplálás hangulatait is.

Az örök áramlásban rejtőző állandóság és végtelen erő, akárcsak a tenger, melyet a Hold mozdít az apály és a dagály ősi ritmusa szerint. Ilyen módon előidézi ez a szín a nyitást, kiáradást is, és képviseli a befogadás hangulatát is. Úgy, mint mikor egy csodás nyári napon boldogan sétálsz a vízparton fehér ruhában, átengeded magad a ragyogó napfénynek, mely finoman megsimítja bőröd. Ilyenkor egyszerre vagy szabad, nyitott, könnyű léptű és kiáradó, és egyszerre vagy befogadó, hiszen beengedi tested-lelked a ragyogó napfényt, mely minden porcikádat örömmel tölti fel. De nemcsak a nyár könnyű ragyogó forróságát ajándékozza nekünk a fehér, hanem a tisztaság másik aspektusát is, mikor télen az alvó földet puha hópaplan fedi. Nem csoda, hogy a békegalamb is fehér színű, hiszen mindkét véglet, melyet ez a varázslatos szín előhív, végtelen béket áraszt.

Légy szabad és tisztulj fehérrel

Jólesik az étel a fehér tányérból

Így ha otthonodban is megjelenik a fehér, tágas, nyugodt belső tereket hoz, ahol szabadon megtörténhet bármi. Ha a hálószobád vagy ágyneműd fehér, akkor olyan békés, nyugodt pihenés vár rád, ahol álmok érkeznek és szép tiszta kapcsolódások történnek. Konyhában is gyakori ez a szín, hiszen a házon belül ez is a Hold területe. A fehér étkészlet is előhívja a befogadást, így jólesik belőle az étel, de nem szedsz belőle többet a kelleténél, hiszen magában hordja a béke és a kiegyensúlyozottság hangulatát is.

A fehér gyakori viselet ünnepi ruhaként. Hivatalos helyzetekben mindig sötétebb árnyalatú színekkel együtt jelenik meg, mely keretet ad a mindeddig végigbeszélt csodás, áradó, változó, mégis nyugodt hangulatoknak. Hozzon neked a fehér szín csodája ragyogó pillanatokat!”

A színek üzenete

A színek jelentős szerepet játszanak életünkben. Hatnak ránk, megmozdítják hangulatainkat, érzéseinket, segítenek nekünk, hogy sikeresebben képviseljük magunkat. Mikor gyerekkorban megismerjük, tanuljuk a világot, akkor is útitársaink a színek. A felismerés gyerekkorban a jobb agyféltekében történik, de amint megtanuljuk a színek nevét, áttevődnek a bal agyféltekébe. A jobb agyfélteke felelős a színek érzékeléséért, a bal a színek olvasásáért. Ha kicsit tudatosabban figyelünk a színekre, azzal a két agyfélteke harmonikus működését is segítjük. Vagyis egyszerre hatnak az érzéseinkre, a hangulatainkra, tudat alatti működéseinkre, és egyszerre ébresztenek bennünk gondolatokat és segítik a világ megértését. Inspirálják a sikeres kommunikációt, nemcsak önmagunkkal, hanem másokkal is. Így ha nemcsak érzed, hanem ismered a szimbolikájukat, tudatosan alkalmazod a mindennapjaidban, a színek lehetnek a segítőid, a világ beszél hozzánk a színek nyelvén, mi pedig válaszolhatunk az ő segítségükkel.

Olvass a többi színről is az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top