Öltözködjünk

Stabil és erős leszel, ha barnát viselsz

Már tudjuk, hogyan hat ránk a kék, a sárga, a vörös és a zöld és a narancs. A következő barangolás a nyugtató barnához invitál.

A színek világát körbejárva kalandra hívtunk titeket. A kalandozásban Puskás Éva asztrocoach vezet minket. Jöjjenek most az ő gondolatai a barna színről:

A barna biztonságot és békét ad, a föld megtartó erejét és rendjét sugározza feléd. Egyfajta nyugalommal tükrözi az élet harmonikus működését, ha figyeled az évszakok sorrendjét. A föld barnájából ébred tavasszal az élet, és ősszel, tél elején ide tér vissza pihenni, hogy aztán tavasszal erővel telve, lelkesen ragyogjon újra. Ilyenformán a barna idéz egyfajta állandóságot, mely az örök változásokat stabilizálja. Nemcsak a fizikai átalakulásokat kíséri rendező, harmonizáló békéjével, hanem ehhez hasonlóan hat az érzelmi hullámzásokra is.

Ahol ez a szín felbukkan, mindent átsző egyfajta nyugalom. Ha barna ruhát viselsz, nyugodt leszel, teli biztonságot teremtő erővel. Ezt a fajta megbízható jelenlétet környezeted számára is sugárzod, olyan embernek éreznek téged ilyen színű ruhákban, akire lehet támaszkodni, aki stabilan eléri céljait, és másokat is segít ebben. Nemcsak lelkileg, vagy az emberi kapcsolatok terén, hanem anyagilag is stabilitást vonz be.

Stabil és erős leszel, ha barnát viselsz

Ha otthonodban jelenik meg ez a szín, akkor mindezek a hatások körbeölelnek téged. Szilárd, nyugodt, biztonságos terek keletkeznek. Jó, ha világosabb árnyalatú színekkel alkalmazod, hogy a fények és az érzelmek a stabilitással együtt változásokra is lehetőséget kapjanak. A dinamika és a biztonság egyszerre, egymást kiegészítve jelenhetnek meg így. A barna szín az élet viharos időszakaiban megtartó, békét hozó erejével támogat téged.

A színek üzenete

A színek jelentős szerepet játszanak életünkben. Hatnak ránk, megmozdítják hangulatainkat, érzéseinket, segítenek nekünk, hogy sikeresebben képviseljük magunkat. Mikor gyerekkorban megismerjük, tanuljuk a világot, akkor is útitársaink a színek. A felismerés gyerekkorban a jobb agyféltekében történik, de amint megtanuljuk a színek nevét, áttevődnek a bal agyféltekébe. A jobb agyfélteke felelős a színek érzékeléséért, a bal a színek olvasásáért. Ha kicsit tudatosabban figyelünk a színekre, azzal a két agyfélteke harmonikus működését is segítjük. Vagyis egyszerre hatnak az érzéseinkre, a hangulatainkra, tudat alatti működéseinkre, és egyszerre ébresztenek bennünk gondolatokat és segítik a világ megértését. Inspirálják a sikeres kommunikációt, nemcsak önmagunkkal, hanem másokkal is. Így ha nemcsak érzed, hanem ismered a szimbolikájukat, tudatosan alkalmazod a mindennapjaidban, a színek lehetnek a segítőid, a világ beszél hozzánk a színek nyelvén, mi pedig válaszolhatunk az ő segítségükkel.
 

 

Olvass a többi színről is az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top