Öltözködjünk

Ezüst, western, sci-fi – ilyen cipőkben járunk 2016-ban

Az edzőcipőtől a platformig, a westerntől a sci-fiig és tovább. Ilyen cipőket láttok, hordtok majd az utcán 2016-ban.

A fényességes

Nem mondanánk az ezüstcipők gondolatát olyan végtelenül eredetinek, de panaszkodni sem akarunk, mivel szeretjük a csillogó dolgokat. Aki ügyes, az esetleg meg is tartott egy korábbi darabot valamelyik előző szezonból, így csak előkaphatja a szekrényből, és azonnal trendi lehet.   Aki biztosra akar menni, az kombinálja a fényeset a maszkulinnal és szerezzen be egy ezüstszínű, ám férfias stílusú lábbelit!

Ilyen cipőkben járunk 2016-ban

A sportos

Az edzőcipők megint divatban vannak – már olyan néhány éve is?! Szóval ez sem túl nagy meglepetés, még akkor sem, ha a tervezők megpróbálják ilyen-olyan módszerekkel újjá varázsolni a jó öreg dorkót. Szerencsére lyukasztás, átszínezés és hegyes orr nélkül is félelmetes a kínálat ezen a területen, úgyhogy tényleg szinte bármilyen alkalomra találhatunk megfelelő megoldást. Komolyan mondjuk, a munkahelytől az esküvőig szinte mindenhez van már hozzáillő stílusú edzőcipő.

Ilyen cipőkben járunk 2016-ban

A western

Nem mindig rajongunk a kifutón látott darabokért, de jelen esetben imádjuk a színes western csizmák trendjét. Szerintünk nagyon ráfért már egy kis frissítés erre a klasszikusra, ráadásul más anyagból, más színben valahogy sokkal kevésbé szélsőséges látvány is, jobban beilleszthető egy városi ruhatárba. Persze a flitterekkel kirakott változat egy egészen más módon túlzás, mint az eredeti, de az biztos, hogy messze van a tehenészviselettől.

Ilyen cipőkben járunk 2016-ban

A futurisztikus

Hogy valóban ilyen cipőkben fogunk-e járni 50 vagy 100 év múlva, azt persze senki nem tudhatja, de az biztos, hogy 2016 cipődivatjának egyik meghatározó irányzata a futurisztikus stílus. És hogy milyen is egy futurisztikus stílusú lábbeli? Fényes anyagú, egyszerű vonalvezetésű, és van rajta valami olyan díszítés, ami miatt simán beillene egy sci-fibe.

Ilyen cipőkben járunk 2016-ban

A házias

Hölgyeim és uraim, 2016-ban forradalmi újításként divat a papucs! Na jó, kicsit gúnyolódunk itt, de nem nagyon, mert azért jó dolog ez, hogy egész nyáron lehet lazán papucsban flangálni. Csak arra kell figyelni, hogy nézzünk az orrunk elé, és sport közben inkább valami biztonságosabb dolgot viseljünk. De különben a papucs is olyan lett mostanra, mint az edzőcipő: végtelen számú változatban kapható, és a strandtól az estélyig bárhová felvehető. Persze nem ugyanarról a papucsról beszélünk.

Ilyen cipőkben járunk 2016-ban

A mexikói

Vannak színek, népviseletek, amelyek annyira híresek, hogy annak is mondanak valamit, aki még sohasem járt az adott országban. Ilyen az erős színeket, pomponokat és jellegzetes hímzéseket használó mexikói népművészet is, amelyet az idén menőnek kiáltott ki a divatvilág, a cipődivatban is. Feketével és fehérrel is remekül mutat majd a napsütötte lábakon, ugye?

Ilyen cipőkben járunk 2016-ban

A magasságos

Aki azt hiszi, hogy a platformcipők divatja valamikor a hetvenes években kezdődött, az nagyon téved. A 20. századnál sokkal-sokkal korábban, egészen konkrétan az ókori Görögországban próbáltak ilyen módon magasabbnak látszani a nagyon fontos emberek. Később, a 16. századi Velencében a kurtizánok viselték a magasított talpú cipőket, ezért aztán egy darabig nem is volt túl jó híre. Bizonyos változatoknak most is akad egy kis fura mellékíze, de ha ilyet szeretnénk viselni, csak tegyük nyugodtan.

Ilyen cipőkben járunk 2016-ban

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top