Öltözködjünk

Külföldi webshopok: így vásárolj ruhát Indiából

Látogassunk el a messzi Indiába. Nézzük meg, melyek a leggyakoribb ruhatípusok ott, és keressünk az itteni öltözködésünkbe integrálható ruhadarabokat.

Indiai ruhákat itt Magyarországon is lehet kapni, de ezek kevés kivételtől eltekintve olcsó tucattermékek. Ha valami igazán különleges, egyedileg tervezett ruhát szeretnél vásárolni, Indiáig kell menni. Na nem gyalog vagy repülővel, elég online.

Nagyon sok szép ruhát vásároltam már Indiából. Több olyan felsőm is van, amit nagyon aprólékosan kézzel hímeztek és horgolással díszítettek. Sőt az is többször előfordult, hogy a megadott méreteim alapján egyedileg készítették el a kiválasztott ruhát. A híres spanyol Desigual márka is indiai mintákat csempész táskáira és ruháira.

Ezeket a mintákat az online shopokban található indiai ruhákon is láthatjuk visszaköszönni. Mielőtt belevetnénk magunkat az indiai webshopok világába, nem árt ha néhány dologgal tisztában vagyunk. A leggyakrabban előforduló ruhafajták:

Kurti, kurta

Indiai felső. Többféle stílus és hossz létezik. Mi tunikának hívjuk.

Külföldi webshopok: India

Salwar kameez

Külföldi webshopok: India

Háromrészes ruhaegyüttes, mely áll egy felsőből, egy hozzá passzoló nadrágból és kendőből. Ha ilyet vásárolunk, kétféle méretet kell megadni, az első a felső mellbősége “-ban, a másik méret a nadrág hossza. A leggyakrabban ezt a típust varrják meg a megadott méretek alapján, egyedileg.

A folytatásért kattints a Cinnamon4x caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top